El servei de recollida d'animals abandonats de l'Alt Empordà és a punt de sortir a concurs públic. El Consell Comarcal està ultimant la documentació per treure a licitació la protectora. La instal·lació s'ubicarà a Pedret i Marzà, al costat del Centre de Tractament de Residus.

Així, l'Ajuntament de Pedret i Marzà ha de modificar el Pla Especial Urbanístic per tal de poder-hi construir el servei de recollida d'animals abandonats i, al seu torn, el Consell Comarcal ha d'acabar d'aportar la documentació per tal que l'Ajuntament pugui fer aquesta modificació del pla especial de la zona.

Paral·lelament, s'està preparant la licitació per treure a concurs el servei. Inicialment estava previst que s'aprovés en el ple del Consell Comarcal del proper 26 de març, però segons fonts consultades, la votació s'ajorna i el punt no es validarà fins més endavant.

El servei inclou 54 pobles de l'Alt Empordà que s'han adherit al conveni i Figueres ja va delegar a finals del desembre passat les competències per a la gestió del servei de la gossera al Consell Comarcal. Així, l'acord amb l'Associació Protectora d'Animals i Plantes de Figueres va finalitzar el 31 de desembre de 2018.

L'obra està valorada en 830.324,97 euros, dels quals Figueres n'aportaria el 36% amb una inversió de 300.000 euros, una participació que ja es va aprovar al gener del 2018. La Diputació de Girona té previst invertir-n'hi 300.000 més, el Consell 136,064 euros i la resta de municipis de la comarca es dividirien els 94.260 euros restants.

A més, en el pressupost municipal del 2019 de l'Ajuntament de Figueres hi ha previst destinar una partida de 75.000 euros per al servei de la protectora comarcal. Actualment, la gossera de Figueres ha acabat absorbida per la trama urbana i amb les noves instal·lacions es resoldrien els problemes de soroll i els problemes d'espai.

El projecte es va començar a gestar el 2015 i els propers mesos es preveu que es posi a licitació. La previsió era que el centre pogués estar operatiu a principis del 2019. La Protectora d'Animals i Plantes s'ha mostrat en diverses ocasions contrària a les noves instal·lacions de Pedret i Marzà perquè considera que es perdrà la figura del voluntariat. La gossera gestiona uns 250 animals. D'aquests, 150 són gossos, dels quals un 30% pertanyen a races classificades com a potencialment perilloses, la qual cosa ha agreujat les condicions del servei.