Aquest matí ha tingut lloc a l'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Roses el taller "Servir vins de l'Empordà a copes", adreçat als restauradors que participaran en la propera edició de la Ruta de les Tapes, que enguany tindrà lloc entre el 29 de març i el 7 d'abril. Una desena d'establiments dels 83 que participaran en les jornades enogastronòmiques, han assistit a aquesta formació, impartida per la sommelier Laura Masramon.

Un cop tancat el termini d'inscripció per participar en la Ruta de les Tapes 2019, la xifra total de bars i restaurants que enguany s'han afegit a la quarta edició de la Ruta de les Tapes de Roses i del vi DO Empordà, ha estat de 83, dotze més que el passat any.

La Ruta de les Tapes té per objectiu donar a conèixer la riquesa culinària del municipi i la producció enològica de la DO Empordà. Durant 10 dies, vilatans i visitants poden descobrir i gaudir d'un interessant circuit gastronòmic que els permet conèixer les tapes i especialitats que es fan a Roses. Al llarg de tota la campanya, cada establiment ofereix als seus clients la possibilitat de degustar una tapa, acompanyada amb una copa de vi, a un preu de 2,5 €.

En el marc de la Ruta, avui ha tingut lloc l'activitat formativa "Servir vins de l'Empordà a copes", que ha permès els participants conèixer i practicar tècniques i característiques dels diferents vins de la DO, a tenir en compte en el moment de servir-los als clients. Al llarg de la sessió, la sommelier Laura Masramon ha explicat aspectes com ara els utensilis a emprar per oferir un servei excel·lent o les tipologies de vins més adients per servir a copes.

Podeu consultar els 83 establiments participants en la Ruta de les Tapes d'enguany en el document adjunt.