La Secció Local d'ERC Roses va presentar ahir en un acte a la plaça de la Victòria Catalana de la urbanització els Grecs les seves propostes en matèria d'igualtat. L'acte va comptar amb la presència de prop d'una trentena de les dones que formen part o que donen suport al projecte, i hi varen intervenir Vero Medina, regidora d'ERC a l'Ajuntament, Esther Bonaterra, número 2 de la candidatura d'ERC-Ara Roses d'enguany i Fany Poza, que porta els temes socials a l'executiva local republicana.

Medina va obrir l'acte explicant que ERC Roses se suma a la reivindicació feminista i que comparteix i es fa seus els objectius principals de la jornada de mobilització del 8 de març. "Les dones som les grans protagonistes d'aquesta lluita constant per aconseguir una societat més justa, equitativa i amb més oportunitats", va declarar.

Bonaterra, per la seva banda, va exposar de forma més concreta les principals propostes sobre igualtat que el presentarà la candidatura d'ERC-Ara Roses a les eleccions municipals del 26 de maig. Propostes com:

- Treballar amb tots els agents institucionals, educatius i socials del municipi per tal de conscienciar sobre el masclisme present en tots els àmbits de la nostra societat i per a treballar per a la seva eliminació.

- Seguir treballant perquè òrgans municipals com el SIAD (el Servei d'Informació i Atenció a les Dones) disposin de tots els recursos necessàris per tal de poder seguir desenvolupant la seva tasca.

- Prendre mesures per prevenir comportaments masclistes en esdeveniments festius i d'oci, a través de campanyes potents i la instal·lació de punts liles.

- Donar suport a la implantació i el desenvolupament a Roses d'entitats ciutadanes feministes o de suport a les dones i treballarem coordinadament amb elles en la implantació de mesures destinades a fomentar la plena igualtat entre homes i dones.

- Donar compliment estricte a la llei d’igualtat efectiva entre dones i homes aprovada pel Parlament de Catalunya l'any 2015.

- Impulsar un pla local sobre la conciliació de la vida laboral i familiar.

- Promoure la participació paritària de les dones en tots els espais de participació municipals.

- Commemorar les dates assenyalades per a les dones: 8 de març, Dia Internacional de les Dones o bé el 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones.

- Visibilitzar la contribució de les dones a Roses a través d'eines com el nomenclàtor municipal.

- Promoure l’ús d’un llenguatge no sexista, tenint cura del llenguatge que s’utilitza en les comunicacions internes i externes de l’Ajuntament, evitant l’ús sexista del llenguatge.

- Adherir-se a les campanyes supramunicipals de visibilització i empoderament de les dones, mitjançant mocions de suport i accions locals.

Per últim, Poza va declarar que "m'emplena d'orgull poder anunciar, que en cas de formar govern, a partir del proper mes de maig crearem la regidoria de feminisme i igualtat. Aquesta regidoria estarà destinada a impulsar programes públics que fomentin la igualtat entre homes i dones. Coordinant el conjunt de departaments del govern municipal perquè tinguin sempre present la perspectiva de gènere en les seves actuacions de manera justa i digna". I va cloure l'acte afegint que "vull agrair a totes les dones, en especial a les que ens han volgut acompanyar en aquest acte, el treball i la voluntat amb què participen en el moviment feminista per la igualtat de gènere."