Montse Bassa, germana de l'exconsellera de Treball, Benestar Social i Famílies, Dolors Bassa, encapçala la llista gironina d'Esquerra Republicana de Catalunya a les eleccions generals del 28 d'abril, segons ha fet públic la formació a Sarrià de Ter.

La torroellenca Montse Bassa, establerta a Llers, estarà acompanyada en la cursa electoral pel Congrés dels Diputats per Joan Margall, que ocupa el número 2 de la candidatura.

La candidata ha explicat, segons recull l'Agència Catalana de Notícies (ACN), que ha decidit fer el salt a la política perquè vol anar a Madrid a lluitar "contra la repressió espanyola", denunciar la situació dels líders independentistes empresonats o exiliats i defensar que l'autodeterminació "no és delicte". "Sóc la Montse però en realitat a qui represento és a la Dolors Bassa, la meva germana, que és qui hauria d'estar aquí i no aguantant aquesta farsa de judici", ha dit Montse Bassa.

La candidata d'ERC a l'alcaldia de Figueres, la regidora Agnès Lladó, ha volgut fer pública la felicitació a Montse Bassa a través del seu compte de Twitter: