L'associació Dona Dóna Alt Empordà ha organitzat, aquest divendres, 8 de març, una xerrada per parlar de lactància i sexualitat, i, alhora, per reivindicar que «les dones tenen dret al plaer també després de ser mares». El lloc de trobada ha estat l'Oficina Jove de l'Alt Empordà i ha parlat la psicòloga i sexòloga, Gisela Rodríguez. Les seves explicacions han servit «per trencar amb prejudicis com que el coit és la única expressió de la sexualitat», segons les conclusions a què han arribat les representants de Dona Dóna.

«Lactància i sexualitat són dos conceptes importants ja que en el nostre ideari social aquests dos conceptes estan separats, tenim un model on la reproducció està separada de la sexualitat, quan en realitat no és així», ha explicat la ponent d'aquesta xerrada. Durant la sessió, s'ha parlat d'embaràs, part i maternitat, en general, ja que formen part de la sexualitat i cal parlar-ne.

Gisela Rodríguez també ha volgut deixar constància de la importància de la comunicació assertiva amb la parella. També s'ha reivindicat que «totes les dones tenen dret al plaer i també després de ser mares i per això cal desterrar la idea de la mare pura que no ha de tenir desig sexual». L'experta ha indicat que la sexualitat que va canviant, ja que després del part la dona reneix també com a mare incorporant molts canvis, entre els també en la sexualitat.

Amb aquesta activitat s'ha volgut donar resposta alguns dels dubtes i qüestions que preocupen a les usuàries del grup de suport a la lactància que Dona Dóna Alt Empordà. L'entitat organitza cada primer i tercer divendres de mes una trobada al Centre Cívic Creu de la Mà.