Castelló d'Empúries celebra aquest cap de setmana el Carnaval amb quatre rues i unes 1.500 persones desfilant. S'han apuntat 22 i 23 car­rosses i comparses. Els actes comencen divendres i s'allarguen fins diumenge assegurant la gresca i la diversió durant tot el cap de setmana.

La primera gran desfilada del dia 8 comença a partir de dos quarts de deu de la nit amb la participació de carrosses i comparses que faran un recorregut que acabarà amb un ball a la plaça de les Palmeres del Club Nàutic d'Empuriabrava. Per als més petits, hi haurà una desfilada dissabte a les quatre de la tarda pels carrers i places del centre històric i el mateix dia se celebra la tercera gran rua, que tindrà lloc al vespre. En aquesta ocasió, el recorregut se centrarà pels carrers i places del centre històric. El ball final tindrà lloc a la sala polivalent. El darrer dia de Carnaval, la rua torna a Empuriabrava. Serà a les dotze del migdia.

Castelló clou la festa amb un àpat a la sala polivalent i el lliurament de premis. «Està previst que el diumenge 10 de març, últim dia de Carnaval, les colles puguin fer una exhibició del seu ball, a la sala polivalent, fent un petit playback davant del públic» remarca la regidora de Festes, Margarita Gelabert. Enguany, des de l'Ajuntament castelloní, es vol incentivar les colles perquè potenciïn les coreografies durant la rua: «És una manera de millorar la imatge de les desfilades de les colles pel Carnaval», per desterrar també la imatge dels disfressats amb la beguda a la mà. El Carnaval de Castelló d'Empúries, com molts altres de la comarca, continua vetllant per millorar els hàbits carnavalescos que participen en la festa amb l'objectiu que sobretot els més joves la visquin sense excessos i d'una forma sana. Per evitar problemes lligats amb el consum d'alcohol, l'Ajuntament, fa uns quants anys, va extremar les mesures de seguretat «que han funcionat». També es fan xerrades a les escoles i instituts per conscienciar els joves i es manté la prevenció amb els Mossos i la Policia Local, reforçant la vigilància tant a l'interior i exterior de la Sala així com a l'Hort d'en Negre on aparcaran, dissabte a la nit, les carrosses. Tot està a punt per garantir que la festa sigui un nou èxit.