09 de març de 2019
09.03.2019
Figueres / Roses

«Els Bombers t'acompanyen a donar sang» els dies 16 i 17 de març a Figueres i Roses

La Seu d'Urgell ha acollit la inauguració de la campanya solidària que s'extén per tot Catalunya

09.03.2019 | 16:01
La imatge promocional de la campanya solidària de Bombers.

Els Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits tornen a organitzar la campanya «Els Bombers t'acompanyen a donar sang». Com en l'edició anterior, la campanya es realitzarà durant tot el mes de març amb l'objectiu d'aconseguir el màxim nombre de donacions. Aquesta nova edició va arrencar a Lleida el dia 1 de març, i ha viscut la seva inauguració oficial dissabte dia 9 a la Seu d'Urgell.

Cinquena edició de la campanya

Aquesta és la cinquena edició de la campanya conjunta dels Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits, a la qual s'hi han sumat diversos ajuntaments. Tots els esforços, per assolir un mateix objectiu: l'augment de les donacions de sang.
 
En total, seran 28 les ciutats catalanes que acullin la iniciativa solidària a les diferents jornades de donació de sang, que es dinamitzaran amb l'exhibició de vehicles i equipaments de Bombers, la realització d'exercicis de rescat o d'excarceració en accidents de trànsit, per citar-ne només alguns exemples.
 
Serà l'edició amb més campanyes i amb més parcs de bombers participants, més d'una quarantena. A més, municipis com Gavà, Badalona, Cassà de la Selva, Igualada, Martorell, Camprodon, Sant Cugat, Rubí i Esparreguera s'estrenen en aquesta edició.

Els ajuntaments, col·laboradors de la campanya

La campanya «Els Bombers t'acompanyen a donar sang» compta amb la destacada col·laboració dels ajuntaments, que s'han implicat  en la realització de la campanya gràcies a la participació d'entitats culturals (colles castelleres i geganteres, batukades, actuacions musicals, etc) per dinamitzar les diverses jornades. En aquesta mateixa línia, cal destacar que les donacions de sang a algunes de les ciutats es faran a les seus dels mateixos consistoris.
 
Amb la suma de tots aquests elements i actors, la campanya «Els Bombers t'acompanyen a donar sang» vol tornar a crear un ambient festiu, participatiu i social durant la jornada de donació de sang per tal d'ajudar en l'objectiu d'augmentar les reserves de sang a Catalunya.

Setmana Santa, època crítica

Les reserves de sang baixen considerablement durant Setmana Santa. El canvi d'hàbits i les vacances fan que la població s'acosti menys als punts de donació. Amb aquesta campanya es vol incentivar la donació les setmanes prèvies a l'abril per tal d'assegurar que es mantenen les reserves.
 
Cal tenir en compte que les plaquetes, un dels elements que s'extreu de cada donació de sang, caduquen als 5 dies i que els glòbuls vermells als 42. Per això, és important mantenir les donacions al llarg de tot l'any i aconseguir unes 1.000 donacions cada dia. 

Un mes de març amb campanyes per tot Catalunya

Les col·lectes que formen part de la campanya «Els Bombers t'acompanyen a donar sang» a l'Alt Empordà són:

  • Dissabte, 16 de març: Figueres (Plaça Catalunya, 10 a 14 hores i de 16 a 20 hores)
  • Diumenge, 17 de març: Roses (Plaça de les Botxes, passeig Marítim, davant bar Si Us Plau, de 10 a 14 hores) 

Bombers amb Cor

Aquesta iniciativa va néixer a partir d'un grup de bombers de diferents àmbits i regions d'emergències que volen donar suport a la donació de sang. Per això, més enllà de donar sang, els bombers difondran les campanyes i el dia de la donació les dinamitzaran. El cartell d'enguany està protagonitzat per bombers de Sabadell. Bombers amb Cor és una iniciativa altruista d'un grup de professionals del Cos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent