Com cada any, la festa de Carnaval marca el tret de sortida dels assajos de la passió de Sant Climent Sescebes. Més de 100 actors i actrius, entre protagonistes, secundaris i poble es posen a disposició de l'espectacle, i d'una forma desinteressada aporten el seu granet de sorra a la Passió des de fa 42 anys. L'espectacle, de dues hores de durada, aproximadament, està programat pels propers dies 14, 19 i 21 d'abril a les 18h.

"És un espectacle de cultura popular i tradicional" afirma el director, Ernest Ollero "Malgrat la temàtica religiosa de la història, des de la direcció i la junta busquem una lectura contemporània i un llenguatge atractiu per tal de captar nous públics. La gent ve a veure una obra de teatre, amb conflictes personals i quotidians i la mítica lluita entre el bé i el mal, entre la veritat i la mentida".

Ollero, que és el segon any que dirigeix l'espectacle, vol posar en valor la feina i la importància de tots els personatges del poble. "Per mi, el poble és l'eix vertebrador de tot l'espectacle, ja que sense ell la història dels protagonistes no tindria cap sentit. Empoderar el poble vol dir que tothom es senti imprescindible, i és una de les millors maneres de fer créixer la Passió".

Taquilla convencional / taquilla inversa

L'any passat, la nova junta directiva va apostar per aquest nou format de taquilla. El primer dia de respresentacions, el públic assistent va fer les aportacions a la sortida, després d'haver vist l'espectacle complet. "És una manera que el públic valori l'esforç i la dedicació de tots els participants" explica el president de la Junta de la Passió, Ivan Morilla "Després de l'experiència de l'any passat, enguany repetirem amb la taquilla inversa el primer dia, ja que el públic va valorar molt positivament la nostra feina". Els altres dos dies de representació la taquilla serà de forma convencional, amb descomptes per infants i grups.

La passió fa poble

Gairebé el 80% dels participants de l'espectacle son Sant Climentencs/ques, o tenen una vinculació directe amb la vila. Són participants no professionals, que d'una forma desinteressada col•laboren amb la Passió com actors o actrius, o en qualsevol procés de creació, producció o difusió de l'espectacle. Un espectacle familiar que forma part de la tradició de Sant Climent, i que ajuda a crear vincles entre els seus veïns, que treballen colze a colze per tirar endevant l'espectacle de la passió.