Amb el vot de tots els regidors dels grups municipals representats a l'Ajuntament, el ple de Figueres ha aprovat, aquest dijous, donar llum verd a la proposta de la Comissió del Nomenclàtor per a atorgar la Medalla d'Or de la Ciutat a la Unió Esportiva Figueres. El plenari també ha estat unànime a l'hora d'adherir-se a la petició de la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya per a la Fundació Privada Altem.

La Unió Esportiva celebra enguany el centenari de la seva fundació. La Medalla ha estat concedida tant per la seva trajectòria com a club esportiu, com per la significació social i promocional que ha tingut al llarg de la seva història. La UEF està celebrant els 100 anys de vida amb nombroses activitats, entre les quals destaca l'exposició commemorativa que es pot visitar al Museu del Joguet de Catalunya.

La Fundació Altem va posar-se en marxa el 1969 per a donar cobertura a les necessitats de les persones amb discapacitats psíquiques de Figueres i la comarca de l'Alt Empordà. L'entitat ha facilitat l'atenció i la integració laboral de molts empordanesos durant el darrer mig segle. La Fundació és presidida per l'advocat i regidor Manuel Toro, el qual es va absentar de la votació d'aquesta proposta. Recentment va explicar els projectes de l'entitat en una entrevista al Setmanari de l'Alt Empordà.