Els carrers de Vilafant tornen a vestir-se aquest dissabte dels colors i la disbauxa del Carnaval. L'associació cultural La Totxana organitza, juntament amb l'AMPA de l'escola Sol i Vent, una festa que cada cop és més participativa. Tot i que és un Carnaval petit, l'any passat van desfilar poques carrosses perquè va ploure, cada cop més gent ve disfressada al poble i les colles són nombroses. Una de les que aplega més gent és la de l'Ampa de l'escola que convida a tots els socis a participar. «És el vuitè any que ens disfressem i en aquesta ocasió serem un centenar de persones» explica Mercè Sais, membre de l'Ampa.

Cada any creixen les ganes de potenciar el Carnaval i, des de les colles, es cuiden tots els detalls. «Nosaltres apostem per una disfressa senzilla i econòmica que sigui accessible per a les famílies». Anys enrere s'han disfressat de Minions, indis i l'any passat de Mickey i Minnie i aquest any, petits i grans aniran de papallona, «ens va agradar perquè era vistosa i alegre». La temàtica es tria des de la junta de l'Ampa i després, en funció de la vestimenta, es decora la carrossa: «L'adeqüem amb diferents elements, en això són els pares qui més feina fan». Des de la colla es mouen diferents iniciatives per fer que la seva presència sigui cada cop més lluïda per la rua: «L'any passat vam fer un taller de complements i fa un parell de dissabtes vam fer una classe de zumba per poder fer una coreografia que animi la passada».

Darrere el Carnaval de Vilafant hi ha molta gent treballant perquè tot surti rodó: «La policia talla els carrers per garantir la seguretat, no ens movem del nucli antic, però d'aquesta manera anem més tranquils amb la mainada». Per a la Mercè «el Carnaval és una oportunitat de conèixer-nos millor entre les famílies, de fer grup i de passar un dia divertit entre tots».

Punt de trobada

El punt de trobada de totes les colles és l'escola Sol i Vent. És en aquest punt on aquest dissabte, a dos quarts de quatre de la tarda, tindrà lloc la concentració de colles i comparses que mitja hora més tard iniciaran la rua de Carnaval pels carrers del nucli antic. La rua dura aproximadament una hora i després de recórrer el centre del poble, aquest any aniran cap al Centre de Cultura i Esbarjo, on continuarà la gresca i la diversió. Quan acaba la desfilada, s'organitza un espai d'animació infantil i, en acabar-se, se servirà la xocolatada per a tots els assistents, explica Anna Salellas, de l'associació La Totxana.