El ple de Figueres ha donat el seu suport a que l'empresa supramunicipal Fisersa doni el servei de grua al municipi de Vilafant. Els grups municipals de la CUP i CxF s'han abstingut, " no queda clar l'oferiment del servei", ha declarat Vergés.

Altres votacions

A més dels pressupostos municipals, el ple d'aquest dijous 7 de març també ha sotmès a votació l'atorgament de la MEdalla d'Or de la ciutat al Club Unió Esportiva Figueres que s'aprova per unanimitat però la CUP ha volgut deixar clar que el seu vot "és més enllà de les persones que han format part del club".

Mocions

Ciutadans ha presentat una moció relativa a "la impunitat i l'inculte dels encausats pel cop a la democràcia a Catalunya dels mesos de setembre i octubre de 2017" que ha sigut rebutjada amb 14 vots en contra.

El ple ha donat suport a la urgència de dues votacions més, una de la CUP en rebuig a les detencions del 16de gener, que ha sigut aprovada amb 14 vots a favor, 7 en contra i 2 abstencions. I una altra moció conjunta de les formacions de CUP, ERC i CxF en suport i adhesió a la Vaga Feminista convocada pel divendres 8 de març. PSC proposa canviar el punt 7 en el qual s'exigeix "la llibertat de les preses polítiques i el retorn de les exiliades" per fer un reclam a la Generalitat sobre l'aplicació d'un pla d'acció i control de la Llei d'Igualtat. S'aprova amb 12 vots a favor, 5 abstencions, PP i CS voten en contra, "ple de consignes radicals que no compartim", ha dit la portaveu popular.

La darrera moció és presentada en nom de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) per fer complir plenament la Llei de la Renta Garantida de Ciutadania aprovada pel Parlament de Catalunya el 12 de juliol. S'aprova amb 13 vots a favor i 8 abstencions.