La Fundació Salut Empordà (FSE) ha rebut una donació econòmica de 20.000 euros del Càmping Illa Mateua de l’Escala. Es tracta de l’aportació més gran que ha rebut la FSE a dia d’avui de mans d’una empresa privada. Per petició expressa de l’establiment, aquests diners es destinaran a millorar l’assistència dels veïns de l’Escala, especialment del col·lectiu de persones grans. És per això que aquests 20.000 euros es faran servir per renovar maquinària i equipament de l’Àrea Bàsica de Salut de l’Escala: es compraran electrocardiogrames, un holter de pressió arterial, butaques reclinables per a les extraccions i lliteres.

L’acte de donació es va fer ahir al vespre a les instal·lacions del Centre d’Atenció Primària Moisès Broggi de l’Escala. I va comptar amb la presència de representants del Càmping Illa Mateua, el director gerent de la FSE, Martí Masferrer, la directora de l’ABS de l’Escala, Marta Pedrerol, l’alcalde de l’Escala, Víctor Puga, el president de l’Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, i el periodista del Diari de Girona Albert Soler, que es va encarregar de la presentació.

Marta Pedrerol explica que aquesta donació “representa un reconeixement a la professionalitat i a la tasca assistencial que desenvolupem, sense perdre de vista que el beneficiari final d’aquests diners és l’usuari de l’ABS”. I complint amb la voluntat dels donants, “comprarem aparells i equipament que utilitza especialment la gent gran. I és que hem de recordar que, a l’Escala, la població de majors de 65 anys és d’un 20,35 per cent, una mica per sobre de la mitjana catalana”.

Per la seva banda, l’adjunta de direcció del càmping, Eva Maria Trias, destaca el compromís amb la solidaritat que té l’establiment: “és el quinzè any consecutiu que fem una aportació a una entitat perquè reverteixi en la millora social”. Fins i tot, “els treballadors de l’establiment estan plenament sensibilitzats amb aquesta filosofia i també hi col·laboren de forma voluntària amb una part del seu sou”.

Donatiu anual a finalitats socials

Des de l’any 2004, el Càmping Illa Mateua destina un tant per cent de la seva facturació anual a finalitats socials, d’acord amb un compromís notarial que l’empresa renova cada tres anys. Fins ara, el càmping havia repartit aquesta aportació entre associacions i entitats del municipi, però aquest 2019, per primer cop, el càmping ha volgut que aquests diners es quedin a l’Escala i repercuteixin directament en el benestar dels veïns de la població. És per això que ha escollit la Fundació Salut Empordà com a destinatària.