El procés de pressupostos participatius decidia la destinació d’un total de 400.000 euros. Les votacions es van fer entre l'11 i el 28 de febrer i van participar un total de 387 persones, un 4% del cens de majors de 16 anys empadronats al municipi.

Aquest és el segon cop que es fa un procés de pressupostos participatius per tal de decidir inversions per valor de 400.000 euros. Aquesta segona edició va començar l'any passat, quan es van recollir un total de 153 propostes per part dels ciutadans. Després es va fer un taller públic deliberatiu en què també van ser els ciutadans els que van prioritzar les 16 propostes que finalment han passat a votació. Del procés d'enguany, finalment es podran executar 11 de les 16 propostes fetes que sumen un total de 399.700 euros i són les següents:

- Voreres Riells de Dalt. Projecte de millora de voreres a Riells de Dalt Residencial donat que existeixen zones on estan deteriorades o no hi ha voreres. Es proposa una acció de millora provisional o d'urgència. El proposant feia referència als carrers Estepa Negra, de l'Om, Roure, Oliveres i avinguda Mallols. L'actuació es dura a terme en aquells carrers dels proposats que els tècnics considerin més prioritaris, fins a esgotar els 100.000 euros de topall per proposta d'aquests pressupostos participatius. Cost: 100.000 euros (145 vots)

- Restauració de la plaça Víctor Català. Promoure un projecte de restauració de la plaça mitjançant diverses intervencions: restaurar les baranes, reforçar les columnes i el sostre de la pèrgola, millorar la vorera de davant de la biblioteca, impedir accés de furgonetes a les voreres, enjardinar els voltants de la plaça. Cost: 75.000 euros (135 vots)

- Passarel·la a la Platja. Col·locació d'una passarel·la a la Platja que permeti l'accés a l'aigua a persones amb mobilitat reduïda. Cost: 8.700 euros. (112 vots).

- Grades retràctils a la Sala Polivalent. Instal·lació de grades retràctils que millorin la comoditat del públic i que es puguin desplegar quan s'hi organitzin actes i recollir a un costat quan calgui la sala lliure per a altre tipus d'activitats. 163 places. Cost: 85.000 euros. (109 vots)

- Millora c/ Mallols. Millorar la circulació de vianants i/o ciclistes. Per a desenvolupar la inversió caldria estudiar la solució més òptima en funció de les particularitats de l'espai i de la limitació de 100.000 euros. Cost: 100.000 euros (105 vots)

- Wi-fi a equipaments municipals. Cost: 6.000 euros (97 vots).

La següent proposta més votada seria l'adequació del carrer Armallada (100.000 euros), però la suma amb les propostes anteriors superaria els 400.000 euros destinats a aquest procés i, per tant, s'ha de passar a la proposta següent que s'adeqüi a aquestes bases.

- Recorregut alternatiu al carrer de Gràcia per a bicicletes. Instal·lació de senyalització visible al carrer de Gràcia per a recorregut alternatiu per a bicicletes. la mesura pretén eliminar la perillositat actual provocada pel pas de ciclistes en sentit contrari. El recorregut alternatiu derivaria als ciclistes pel carrer Empúries. Cost: 6.000 euros (81 vots).

- Enjardinament de la plaça Víctor Català. Cost: 4.500 euros (76 vots)

La següent proposta més votada seria la socialització de la pineda dels Tres Pins (35.000 euros), però com en el cas de l'Armallada, superaria el límit del pressupost i s'ha de passar a la següent. Passa el mateix amb la millora de l'edifici del Gavià (100.000 euros).

- Ampliar places d'aparcament per a persones amb mobilitat reduïda a zones properes a les platges. 4 places. Cost 1.000 euros. (64 vots)

- Clarificar usos per a vianants i ciclistes al passeig, la ronda del Pedró i l'accés a Empúries. 4 senyals previstes i repintat del passeig d'Empúries. Cost: 10.000 euros (55 vots)

- Senyalètica per millorar el civisme. Ubicar en punts estratègics on s'acostumen a passejar gossos senyals encaminades a conscienciar els amos sobre la necessitat de recollir els excrements. Cost: 3.500 euros. (53 vots).

Els vots obtinguts per cadascuna de les propostes es pot consultar a http://participacio.lescala.cat