Després de l'èxit de l'any passat, el moviment feminista torna a proposar una aturada general pel Dia de la Dona Treballadora en protesta al sistema patriarcal i capitalista dominant.

En resposta a la crida del moviment feminista, els sindicats CNT, CGT, IAC, USTEC, la Intersindical-CSC, COS i el sindicat d'estudiants SEPC faran seguiment de la vaga de 24 hores que es planteja ser total; laboral, estudiantil, de consum i de cures. Qualsevol persona que vulgui adherir-se a l'aturada podrà fer-ho amb tota la garantia legal. A Figueres es proposa fer una manifestació a les vuit del vespre partint de la Placeta Baixa de la Rambla i acabant a La Cate, on es farà un sopar popular i una festa per concloure la jornada.Comissió Vaga Feminista 8M

Comissió Vaga Feminista 8MCom a altres territoris, a Figueres s'ha decidit crear la Comissió Vaga Feminista 8M per coordinar les accions que es duran a terme durant la vaga i els dies previs. La iniciativa sorgeix del moviment feminista de la ciutat i està formada per col·lectius i dones que participen a títol individual. Funcionen de manera autogestionada, amb les aportacions de la gent i la col·laboració de les dones.