Més de 150 persones han participat a la segona edició de la Carbonera de Darnius al camp de futbol del municipi. L'esdeveniment té l'objectiu mostrar als assistents com es feia antigament el carbó vegetal i recuperar aquesta tradició. L'acte es va fer el dissabte i va comptar amb una calçotada popular, una demostració d'estelladors de llenya i jocs per la mainada.

L'encarregat de fer les explicacions va ser Jaume Gispert, un veí darniuenc que havia treballat de carboner. La construcció va començar a les 9 del matí i va acabar a les 12 del migdia. Durant el matí desenes de persones i curiosos van apropar-se per a fer consultes i contribuir en l'apilonament de tres tones d'alzina. Al voltant de les 4 de la tarda es va fer l'encesa pública que sota control dels agutzils i els organitzadors fumarà durant una setmana. El carbó que surti serà utilitzat per l'Ajuntament en esdeveniments populars.

3

Més de 150 persones participen a la II Carbonera de Darnius

A banda de la construcció de la carbonera, al migdia va començar la demostració d'estelladors de llenya a càrrec de l'Associació Estelladors de Torrelles de Llobregat. Durant les explicacions dels membres de l'associació als espectadors, altres persones es van unir a la demostració per construir figures decoratives amb els socs de pi tendre.

Després de la demostració del migdia, a les dues de la tarda va començar la calçotada popular per a 150 persones amb carn a la brasa, allioli, vi de Capmany i garnatxa. A la tarda va seguir l'espectacle de llenya amb música, es va encendre la carbonera i es van fer jocs per la mainada. Els organitzadors van ser l'Ajuntament de Darnius, l'Associació Pessebre Vivent del poble i la casa de Turisme Rural Can Massot, amb la col·laboració de l'Associació Estelladors de Torrelles de Llobregat.