L'acord per traslladar l'estació d'autobusos de Figueres en uns terrenys d'Adif passa per permetre que l'administrador d'infraestructures ferroviàries pugui edificar en una part del solar, que ara només permet construccions vinculades als trens. L'alcalde, Jordi Masquef, ha explicat que hi ha un compromís verbal i que ara estan treballant per definir exactament els aspectes tècnics de la cessió a l'Ajuntament perquè no s'hi hagi d'aportar cap euro públic. Masquef ha dit que la intenció és poder tenir el conveni que reguli l'actuació abans d'eleccions però ja ha avançat que abans hauran de tramitar una modificació del planejament per requalificar els terrenys. Un cop estiguin a mans del consistori aquest els cedirà a la Generalitat perquè pugui construir-hi la nova estació, que "serà més gran i amb unes setze andanes". També es farà un vial d'accés a la Ronda Sud (que pagarà l'Ajuntament) i una passera elevada per facilitar el pas de vianants.

El consistori va anunciar la setmana passada l'acord després d'una reunió amb la Direcció General d'Infraestructures de la Generalitat i representants d'Adif. L'actuació preveu construir una nova estació de busos més gran en uns terrenys a tocar de l'estació de tren (al carrer Progrés). L'acord "verbal" contempla que Adif cedeixi els terrenys de manera definitiva a l'Ajuntament a canvi de requalificar una part del solar (en uns superfície que encara s'ha de concretar) i permetre que s'hi pugui edificar.

Segons han explicat Masquef i el director de Serveis Urbans, Jordi Cabot, actualment els terrenys només permeten que s'hi puguin fer obres relacionades amb les infraestructures ferroviàries. La voluntat municipal és avançar en el conveni que estableixi exactament la contraprestació que rebrà Adif per evitar que l'Ajuntament hagi de fer cap aportació econòmica per la cessió. "Ha de ser un win win", ha dit Masquef.

En paral·lel, s'haurà de tramitar la modificació dels terrenys per canviar-ne la qualificació perquè, segons Masquef, esperar a fer-ho al nou POUM endarreriria el procés. "Nosaltres creiem que en un parell d'anys podria ser una realitat", ha insistit.

Per la seva banda, la Generalitat s'ha compromès a assumir la construcció de l'estació, que serà més gran que l'actual i alliberar les actuals instal·lacions on l'Ajuntament vol ubicar la segona biblioteca de la ciutat.

El projecte també contempla la construcció d'una passera elevada entre l'estació de tren i la nova de busos. Una solució que, segons Masquef, permetria que fos vàlida si en un futur s'acaben soterrant les vies o atrinxerant el traçat. En aquest sentit, l'alcalde ha dit que han tornat a traslladar la petició als responsables ferroviaris i que hi seguiran treballant.

En paral·lel, l'Ajuntament assumiria l'obertura d'un nou vial entre l'estació i la ronda sud per millorar la mobilitat a la zona.

Segons Masquef, les diferents actuacions sumades al nou aparcament que obriran al camp de Far ajudaran a dinamitzar la zona, "ara molt degradada". També han demanat adaptar un altre solar dels Fossos que s'utilitza com a aparcament i que els permetin gestionar el que hi ha a la plaça de l'Estació.

Masquef ha dit que Adif no descarta explotar-lo però que des de l'Ajuntament ja els han alertat que amb l'obertura del nou pàrquing de l'antic cap de futbol, no resultarà rentable.