El Carnaval és alegria, diversió, imaginació i sobretot bon humor. Ho saben molt bé els de la Colla de l'Edu, que ja fa més de deu anys que es van unir a Roses per gaudir de la festa un grup d'amics i les seves parelles. La família carnavalesca creix i cada cop hi ha més mainada i també alguns joves de 12 a 16 anys, explica l'Eduard Gutiérrez, per qui el Carnaval és, sens dubte, «la festa que podem gaudir més la gent del poble,jo ho faig des que tenia ús de raó i a tots ens encanta». Per ell, la primera passada, la del divendres, és sempre màgica: «Tens l'eufòria perquè el Carnaval comenci», però les passades del dissabte i diumenge «són especials, les gaudim en família i veure els nens petits disfressats és espectacular».

La Colla de l'Edu ha arribat a concentrar més de 200 participants. «Aquest any som uns 115, tots coneguts, familiars, un grup de gent ben avingut que gaudeix dels quatre dies que dura la gresca». Sentir a parlar de Carnaval emociona l'Edu, tot i això reconeix que «no tenim tant de temps com voldríem per dedicar-nos a fer la carrossa o les coreografies» aspectes que reconeix que cal potenciar dins d'un Carnaval: «Som un 6 o un 7 en tot» diu puntuant amb humor la tasca que fan. «Havíem arribat a fer carrossses espectaculars, com ara un vaixell pirata, però ara la base de la nostra carrossa és senzilla, i després l'adornem segons la temàtica de la disfressa». Enguany aniran vestits de tirolesos i tiroleses. La disfressa sempre la trien les dones, assegura: «Als homes ens és igual, com si anem disfressats de Superman». L'Eduard té clar que és una colla amb molt de poder femení, tant és així que, «un any, ens vam vestir tots de Barbie, tant homes com dones, sense protestar». També s'han disfressat d'indis, de samurai, d'Elvis Presley -aquell any vam ser més de 200 persones- recorda. Així i tot «quan més bé ho passem és quan som uns 80 a la colla, perquè està tot més controlat». La despesa que fan les colles per Carnaval és important. Aquest any «ens gastarem uns 140 euros per persona». El preu inclou la disfressa, que sempre l'elabora una modista de Vilabertran. Els primers anys cadascú es feia la seva, diu, però després «totes eren diferents i no podia ser, encara que això precisament era una de les coses més divertides», riu.

Després de tants anys de disfresses a Roses, la Colla de l'Edu valora molt positivament el canvi que el Carnaval ha viscut els dar­rers anys. Considera que «la festa s'havia prostituït, era com un macrobotellón, hi havia molt de desfase» però «entre tots ho hem cor­regit i ara la festa va a més». Igualment llença un missatge als joves, perquè mantinguin l'ètica i l'educació que hi havia abans per garantir una festa sana tant al port com a l'hora de donar bona imatge davant les passades. Per la Colla de l'Edu, la gresca està a punt de començar, i s'allargarà fins al dilluns 4 de març, el dia de l'arrossada: «Després de quatre dies, la disfressa ja cau a trossos, però val la pena gaudir-la fins al darrer moment».