Ja fa tres anys que Mara García va començar a confeccionar les disfresses de la Colla del CER de l’Escala, recuperant un ofici que l’ha fet gaudir tota la vida: «Soc sastre, faig patrons i tot allò relacionat amb la creació de la roba m’apassiona». Va començar des de molt petita en el món de la costura, «descobrint que podia ser una bona forma de vida, encara que després vaig prosseguir per altres camins».

A l’agost farà vint anys que Mara va aterrar a la localitat de l’Escala des de l’Argentina: «Em vaig enamorar i vaig creuar el charco». Era sastre d’homes, allà tenia consulta sexual i de tarot i quan m’instal·lo aquí decidim obrir un negoci, on a través de la sexualitat parlem de l’espiritualitat, que és el nostre punt fort. Ja fa dotze anys que amb la seva parella, Nicole Steene, regenten l’establiment Erotic Kundalini. «Agraïm eternament a tots els empordanesos com ens han acollit durant aquest temps». Mara considera que la vida li ha anat posant davant les coses que necessitava per créixer espiritualment, ja sigui la sexologia, el tarot o la costura.

Ja fa setmanes que la botiga, situada al Port d’en Perris, està plena de teles de Carnaval, molt delicades i etèries, que han servit per vestir les 22 persones que formen part de la Colla del CER. Tot i que les disfresses fetes a mida han anat perdent pes en els dar­rers anys, per la crisi, els del CER confien en el savoir faire de Mara per triomfar en el Carnaval: «Ja estem enllestint les disfresses, aquest any també n’he fet per dos bebès» diu emocionada. La temàtica és molt especial, en aquesta ocasió. «És màgica, és com tornar a la infantesa, tinc la sensació d’estar jugant amb nines», assenyala referint-se al procés de creació dels vestits, sense revelar el resultat final.

Col·laborar amb la colla del CER és cada any una experiència molt gratificant, assegura: «Els admiro molt, són persones molt joves i amb molta imaginació i creativitat, et fan posar les piles». Triar les teles i els colors és una feina conjunta, «aportem el nostre gra de sorra, però la decisió és d’ells». El novembre va començar a treballar en els vestits, un procés que tindrà com a punt culminant la posada en escena per la desfilada de Carnaval, que a l’Escala arriba aquest cap de setmana: «Realment és molt emocionant i ens fa sentir orgulloses poder participar en una festa del poble, i que ens hagin elegit a nosaltres». Per a mi «és una de les festes màgiques, la gent pot fer sortir les seves pors, les seves vergonyes i mostrar-se tal com és darrere d’una disfressa, d’una màscara. És un moment on s’ajunta tot: la innocència, l’alegria, la picardia i la creativitat de la gent». Tot i la seva experiència com a sastre, Mara se sorprèn del treball que hi ha dar­rere d’una colla: «És admirable, mai havia treballat en això, però em quedo sorpresa de com pensen els colors, les brillantors, és màgic i és molt maco poder formar part de tot això, s’ho curren, sense descans». Els seus records de Carnaval s’allunyen en el temps, «quan jo vivia a l’Argentina, en aquest cas no creant, sinó participant. Allà ho fan de nit, i amb les llums sembla màgic. Espero que diumenge faci molt de sol i que totes les comparses puguin lluir-se al màxim», conclou.