Esquerra Republicana Figueres vol que l'edifici de l'antic centre penitenciari sigui una Agència d'Innovació i Desenvolupament Local de l'Empordà on s'integraran els serveis municipals i comarcals d'ocupació i l'Oficina de Treball del SOC. L'objectiu de l'Agència seria el «d'impulsar el desenvolupament del territori amb criteris de reequilibri social i econòmic des del vessant de la concertació dels recursos públics i privats en benefici de la ciutadania, la innovació, sostenibilitat i la promoció de la competitivitat».

L'alcaldable d'ERC, Agnès Lladó, explica que, durant els darrers mesos, «estem explicant un projecte de ciutat centrat en la transformació econòmica i social de la ciutat i estem convençuts que un projecte com el que plantegem serà clau per aquesta reactivació». Lladó es refereix als indicadors «alarmants» de la comarca i la ciutat i creu que «només amb unes polítiques que sumin esforços podrem revertir una situació insostenible. Així doncs, apostem per la formació, la innovació, la diversificació econòmica i, sense cap mena de dubte, per les oportunitats de les persones reivindicant el dret al treball». D'altra banda, Lladó afegeix que s'aposta per situar el projecte a la presó perquè «també exercirà de revitalitzador del barri i de l'eix que suposa el carrer Sant Pau».

El número dos de la candidatura d'ERC Figueres, Jesús Quiroga, amplia la informació explicant que els objectius d'aquesta agència seran «impulsar el desenvolupament del territori amb criteris de reequilibri social i econòmic des del vessant de la concertació dels recursos públics i privats en benefici de la ciutadania, la innovació, sostenibilitat i la promoció de la competitivitat».

Suport de la conselleria de Treball

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ha estat present a la roda de premsa d'aquest divendres 1 de març i ha donat suport al projecte afirmant que «va en la línia dels projectes i de les polítiques que s'han de dur a terme. A partir d'una diagnosi compartida s'han d'aplicar estratègies també compartides. Només així aconseguirem fer més eficients les polítiques actives d'ocupació i les polítiques d'impuls al teixit econòmic».