El grup municipal d'Esquerra Republicana de Vilafant ha presentat tota una sèrie d'al·legacions al nou POUM del municipi amb l'objectiu de "millorar les propostes i posar a sobre la taula altres punts de vista sobre la planificació i, finalment, aconseguir un document més útil per a tots els vilafantencs i vilafantenques i el desenvolupament sostenible del municipi".

En aquest sentit, el portaveu del grup municipal d'ERC Vilafant, Sergi Palomeras, explica que "som conscients que el POUM és una eina clau i, per aquest motiu, fa setmanes que estem treballant per millorar el document".

"En aquest sentit, per exemple, hem demanat que el document inclogui la possibilitat d'una sortida Figueres Oest de l'AP-7 quan s'acabi la concessió amb Abertis", explica Palomeras.

D'altra banda, des d'ERC Vilafant també aposten per una més acurada distribució de la previsió dels espais d'equipaments i zones verdes d'alguns sectors urbanitzables i potenciar la zona esportiva d'Els Pins com un espai lliure i de centralitat del municipi.

La regulació d'usos i una possible reconvenció del sector industrial Fricafor, l'elaboració d'un llistat d'edificis que han quedat fora del catàleg de patrimoni o la regulació de les zones d'horta del municipi són altres mesures que inclouen les al·legacions presentades pels republicans.