Les Beques Francesc Eiximenis, convocades per l'Institut Ramon Muntaner (IRMU) i per la Diputació de Girona, busquen fomentar l'estudi en Ciències Socials i Humanes i en Ciències Naturals, en l'àmbit de les comarques gironines. Les dues beques estan dotades amb 4.500 € cadascuna, i premiaran els dos millors projectes de recerca en els àmbits de les humanitats o de les ciències socials. Les beques estan destinades prioritàriament a donar suport a investigadors joves, en període de formació o en les primeres etapes d'activitat investigadora.

Les propostes es poden presentar fins al dia 19 d'abril de 2019, per correu ordinari a la seu de l'IRMU i per correu electrònic. Alguns dels criteris que es valoraran per part del jurat en aquestes propostes són: que el pla de treball presentat i el cronograma siguin coherents amb els terminis establerts per les bases, que, entre altres, fixen que el treball s'ha de presentar acabat en un màxim d'un any. El jurat també tindrà en compte els objectius que es volen assolir amb el treball, el seu interès científic, l'estat actual de la recerca, així com que el participant tingui l'aval d'un centre d'estudis de la demarcació de Girona.

Pel que fa al jurat estarà format pels investigadors que integren la comissió de seguiment constituïda en el marc de la XXIII Trobada de Centres d'Estudis de les comarques de Girona, validada pel patronat de l'IRMU, i un representant de la Diputació de Girona, amb veu però sense vot. Donarà a conèixer el seu veredicte abans del 30 de maig d'enguany.

L'IRMU i la Diputació de Girona van reprendre les Beques de Recerca Francesc Eiximenis l'any 2017, després d'un parèntesi de tres anys arran de la dissolució del patronat que les convocava. L'any 2017 les beques es van atorgar als treballs «La vertebració de les comunitats rurals a la vegueria de Girona (c. 1350-c. 1510): l'impacte de les dinàmiques fiscals i financeres», presentat per Albert Reixach i «Carles Rahola, historiador. Una biografia intel·lectual», presentat per Lucila Mallart; l'any 2018 van ser per als treballs: «Els professionals i la construcció de l'Eixample de Girona (1955-1979)», presentat per Eduard Abelenda Puigvert i «Evolució dels boscos de roure de fulla gran a les comarques de Girona», presentat per Jordi Bou Manobens.

Per a més informació: https://www.irmu.org/irmu/call/2015