El candidat a l'alcaldia pel PSC de Figueres, Pere Casellas, i part del seu equip han presentat aquest matí 27 de febrer set punts en matèria de mobilitat i aparcament per millorar una àrea a la qual, consideren, «cal posar ordre». Una de les principals accions que proposen és la supressió de la zona verda en substitució de «zona gratuïta en la seva major part i la resta amb limitació horària», mesura que es comprometen a fer-la «abans del 31 de desembre» i que farien seguint el model d'altres ciutats, com per exemple l'Escala on regulen els aparcaments amb sensors.

Respecte a la demanda del veïnat, els socialistes proposen aprofitar les màquines de la zona verda que s'han instal·lat i utilitzar-les per identificar les matrícules. Una mesura que, asseguren, no seria com l'actual sistema, «amb aquesta limitació horària no s'afecta el veí i es pot compaginar amb la gent que ve de fora».

Casellas creu que a Figueres no hi ha un problema d'aparcament «si hi hagués, les places no estarien buides», sinó que es tracta «d'ordenació del trànsit i de convivència amb els vianants». Respecte a això, el PSC planteja compaginar vianants i cotxes amb un sistema que permeti «entrar en un punt de la ciutat i sortir en un altre, no anar fent voltes pels carrers».