27 de febrer de 2019
27.02.2019
Castelló d'Empúries

Els cossos de seguretat de Castelló inicidran en prevenir furts i robatoris

Les dades s'han presentat en la Junta Local de Seguretat

27.02.2019 | 13:29
La Junta Local de Seguretat s'ha reunit aquest matí

Aquest dimecres 27 de febrer s'ha reunit la Junta Local de Seguretat presidida per l'Alcalde Sr. Salvi Güell i amb assistència del Sr. Albert Ballesta, director dels Serveis Territorials d'Interior de la Generalitat de Catalunya a Girona i diversos membres dels cossos i forces de seguretat: Mossos d'Esquadra, Mossos d'Esquadra de Trànsit, Policia Nacional, Guàrdia Civil, Policia Local i Protecció Civil.

A la Junta Local de Seguretat es debat l'estat de la seguretat ciutadana del municipi, es posen en comú les problemàtiques i s'acorden estratègies per millorar la coordinació dels diferents cossos de seguretat amb l'objectiu de ser més eficients. S'ha posat de relleu la bona coordinació existent entre els diferents cossos de seguretat sobretot entre Policia Local i Mossos d'Esquadra.

La Junta Local de Seguretat ha començat fent balanç del darrer any 2018 del que es destaca la contenció en número de delictes en relació a 2017, fet que es valora molt positivament ja que ha comportat una disminució dels delictes de l'ordre del 3%.

Els delictes que han augmentat han estat els de robatori amb força a domicili. En aquest punt s'ha posat de relleu la gran tasca de col·laboració que realitzen Mossos d'Esquadra i Policia Local, també s'ha posat de manifest que falten eines legislatives més contundents per castigar aquest tipus de delicte. Aquesta mancança es supleix amb l'estreta col·laboració dels dos cossos de seguretat abans esmentats que durant l'any han realitzat 263 actuacions conjuntes.

En el tema de furts s'observa el comportament típic d'una població de costa, eminentment turística, que a l'estiu augmenten les incidències. La problemàtica on s'incidirà més és en prevenir furts i robatoris sobretot els que es realitzen amb força, violació i intimidació. Cal destacar que del total de detencions efectuades, el 20% les realitza la Policia Local i el 80% Mossos d'Esquadra.

Un servei molt ben valorat és l'oficina de denúncies que es realitza des de la Policia Local. De les denúncies tramitades per Mossos d'Esquadra un 12% provenen de la Policia Local.

Pel que fa a controls de droga i alcoholèmia aquests cada cop es realitzen amb més precisió i coordinació. Se n'han realitzat 273. S'ha detectat un augment de la sinistralitat per accident de trànsit degut a una major afluència de visitants a l'estiu. Per altra banda durant el 2018 s'han detectat 103 vehicles abandonats.

És de destacar que tots els cotxes de la Policia Local han estat dotats d'aparells GPS, per la qual cosa no hi ha cap zona del municipi desatesa.

Un dels temes tractats més a fons ha estat la problemàtica de les ocupacions il·legals. S'ha destacat la gran feina realitzada de prevenció. En aquests moments es detecta que és un delicte que disminueix malgrat tenim 56 habitatges ocupats en el nostre municipi. Els operatius destinats a controls preventius han evitat 75 noves ocupacions en habitatges.

Un altre tema important tractat ha estat la preparació dels dispositius de seguretat per a la propera temporada estiuenca

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent