L'alcalde Jordi Masquef, el tinent d'alcalde i regidor de Promoció Econòmica, Manuel Toro i el President de la DO Empordà, Xavier Albertí oficialitzen davant els mitjans l'acord que estableix que, durant cinc anys, l'entitat vinícola podrà fer ús de l'edifici situat a la rotonda de la plaça del Sol.

Tots tres han deixat molt clar que es tracta d'una «situació d'interinitat» i que la voluntat d'ambdues institucions és que es traslladi «en un futur no massa llunyà» a la Casa Empordà, un espai que, recorda Manuel Toro, es va finançar amb fons FEDER de la Unió Europea per a fer un Centre d'Interpretació de productes de la terra.

Albertí s'ha referit a l'edifici com un espai «polèmic» que presenta una sèrie d'inconvenients, com la seva ubicació «peculiar» però que això suposa l'avantatge de ser «molt visible» i resulta ser «tot un símbol d'una època daurada pel comerç i el turisme a Figueres que volem reforçar».

Les obres d'adequació de l'espai es desenvoluparan en dues fases i, tal com ha assegurat l'alcalde, el trasllat definitiu de la DO Empordà al nou emplaçament serà «abans de l'estiu».