26 de febrer de 2019
26.02.2019
Roses

Reducció de la contaminació i consum energètics amb el canvi d'enllumenat de diversos carrers de Roses

En total, se substitueixen un total de 104 lluminàries de vapor de mercuri per reduir també la contaminació lumínica

26.02.2019 | 19:30
Actuació al carrer Arquitecte Gaudí

L'empresa municipal ROSERSA finalitza aquests dies les tasques de millora d'enllumenat a diversos carrers del centre de Roses. Amb aquesta actuació es continua amb la millora gradual per reduir el consum energètic i la contaminació lumínica que produeixen les antigues lluminàries de vapor de mercuri.

Els espais on s'està duent a terme la renovació d'enllumenat actual són els carrers Puig Rom, Cap Norfeu, Arquitecte Gaudí i Eugeni d'Ors, l'avinguda Montserrat i la plaça Llevant. En total, se substitueixen un total de 104 lluminàries de vapor de mercuri (15 d'elles de 125 watts i 89 de 250 watts), per llums leds de 60 watts.

Amb aquesta actuació s'aconsegueix reduir la contaminació lumínica i millorar l'eficiència energètica de l'enllumenat d'aquest sector, evitant la dispersió lumínica que els vidres protectors d'aquesta tipologia de làmpades de vapor de mercuri provoca. D'altra banda, el consum energètic es veurà àmpliament reduït, passant d'un consum de 24.000 watts, a un de 6.250 watts gràcies als nous sistemes de led.

L'actuació s'emmarca dins les accions desenvolupades pel programa PAES (Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible) que impulsa el consistori, adreçat a aconseguir la reducció d'un mínim d'un 20% de les emissions de CO2 del municipi per a l'any 2020. En l'apartat d'enllumenat públic, les mesures de reducció contemplen la substitució gradual de làmpades de vapor de mercuri com la que s'està realitzant en aquests moments, així com la instal·lació de rellotges astronòmics, sistemes de telegestió energètica, etc

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent