L'entrada a la ciutat de Figueres per la car­retera de Llançà i la plaça El·líptica ja té una nova cara. La setmana passada, després de dos anys amb l'accés limitat, la plaça Tarradellas es mostrava totalment descoberta, sense tanques que tapessin la visibilitat ni material d'obra que dificultés el pas. «Les obres han sigut llarguíssimes, ha sigut horrorós. Molts problemes de soroll i de pols. Tancaven una cosa i l'endemà la tornaven a obrir», es queixa una veïna del barri quan preguntem sobre la plaça. «A mi el que em sap més greu és que s'hagin carregat les moreres», lamenta una altra dona des d'un banc.

Tot i que després d'un llarg temps amb obres molta gent del barri se sent molesta i no li convenç el resultat, el cert és que amb les persones que ha pogut parlar el Setmanari Alt Empordà la satisfacció és majoritària.

Per al veïnat, tot aquest temps ha passat lent i les obres s'han fet «pesades» però el resultat «compensa», asseguren. David Sobirana és un usuari freqüent de la plaça que ens explica que és pare de quatre nens i que està «més còmode ara, per la seguretat del nen, s'ha guanyat traient la pista i posant el terra tou». Una altra mare del parc, per contra, considera que «ja podrien haver canviat el parc infantil, que és vell i li toca una reparació». Cristian Ceballos treballa a la plaça i està molt content amb el resultat, «l'entrada a Figueres guanya».

Antecedents

El gener del 2017 començaven les obres que havien de durar setze setmanes (uns quatre mesos). L'abril de 2018 l'Ajuntament informa que l'empresa encarregada de l'obra, Serveis, Instal·lacions i Muntatges SA (Simsa), ha fet fallida i que ha deixat les obres sense acabar. Van convocar un concurs d'urgència per buscar una altra empresa i la Brigada Municipal va haver de fer les feines necessàries per adequar i garantir el pas de vianants i cotxes.

El setembre de 2018 es co­munica la nova empresa adjudicatària, TEX, per un valor de 172.324 €. Aquest contracte especifica que les obres han de durar deu setmanes (uns tres mesos).

El 19 de febrer d'enguany és el primer dia que la plaça Tarradellas apareix sense cap tanca ni material de treball i es poden donar per finalitzades les obres.