L’Ajuntament de Roses obre les primeres convocatòries de l’any perquè entitats, associacions i particulars sol·licitin les subvencions que el consistori destina anualment a projectes de caràcter social, educatiu, esportiu, econòmic, cultural o de millora urbanística i mediambiental. El total de partides assignades a aquests ajuts, ascendeix enguany a 1.099.372 €. Els interessats poden presentar les seves sol·licituds a partir de demà, 26 de febrer, fins al 18 de març (inclòs).

Un important apartat contemplat en els pressupostos municipals de Roses correspon a les subvencions destinades a associacionisme, entitats i tots aquells agents implicats en la millora de la vila, de la qualitat de vida dels seus habitants o en la projecció de la població, des de diferents àmbits com ara ensenyament, esport, cultura, medi ambient, atenció social, comerç, etc. L’objectiu d’aquests ajuts és el d’afavorir la tasca que aquestes entitats realitzen i potenciar l’important retorn social i la cohesió que aporten a la ciutadania.

Per la seva banda, altres subvencions disposen de diferents terminis de sol·licitud, com és el cas dels ajuts a colles de Carnaval (10 de març), als reis de Carnaval (15 de novembre), al concurs de fotografia de Carnaval (17 de març), al concurs de sardanes Vila de Roses (15 d’agost), als premis d’excel·lència ESO (27 de juny), al concurs literari Jocs Florals (28 d’abril), o a les prestacions d’urgència social, que es poden sol·licitar tot l’any. Pel que fa a les subvencions de caràcter nominatiu, es poden sol·licitar fins al 30 de març.