25 de febrer de 2019
25.02.2019
L'Empordà
Darnius Boadella

L'ACA inverteix més de 570.000 euros per millorar la seguretat al Pantà

S'han adjudicat dos contractes, un per rehabilitar la xarxa de drenatges del dics de tancament de la presa i un altre per ampliar el sistema de control

25.02.2019 | 12:12
La presa del Pantà de Darnius Boadella.

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha adjudicat dos contractes valorats en més de 570.000 euros per millorar la seguretat del pantà de Darnius-Boadella. La primera actuació, pressupostada en 425.419 euros, permetrà ampliar els sistemes d'auscultació de la presa i els dics de tancament de la Mola Truncada i Fangots, amb un termini d'execució de quatre mesos. El sistema serveix per destacar i identificar possibles moviments, filtracions, pressions, anivellaments i moviments sísmics. L'altra intervenció, amb una inversió de 149.152 euros, consistirà en la rehabilitació de la xarxa de drenatges dels dics de tancament. Tindrà una durada de tres mesos i consistirà en desobstruir els drens de les pantalles de drenatge amb injecció d'aigua a alta pressió.

La presa de Darnius-Boadella està situada sobre el riu Muga. En el moment de la seva construcció, per tancar el vas de l'embassament va ser necessari construir el dic de Els Fangots, que s'ubica a la prolongació de l'estrep del marge esquerre, i el dic de la Mola Truncada, que tanca un coll del seu marge dret.

En aquests moments, l'embassament està a prop del 89% de la seva capacitat, amb més de 54 hectòmetres cúbics emmagatzemats. Amb aquests volums, es garanteixen totes les demandes per a un període d'un any.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent