Des del passat mes de novembre, el carrer Joan Subias de Figueres està tallat al trànsit com a mesura de seguretat, ja que les pluges de tardor i els arbres del jardí superior van fer moure el talús de formigó que confronta amb la calçada. L'obra l'ha hagut d'assumir la propietat de l'immoble afectat. «L'Ajuntament ha estat a sobre del tema en tot moment», segons ha relatat el regidor de Manteniment Urbà Quim Felip.

El cap dels serveis urbans municipals, Jordi Cabot, afegeix que el carrer «està tallat al trànsit des d'aleshores per a garantir la seguretat de tothom i evitar ensurts, ja que l'obra és molt complex i requereix moviment de personal i maquinària».

La propietat de l'immoble afectat ha hagut d'afrontar una obra molt dificultosa

El carrer Joan Subias connecta el carrer Empordà amb l'avinguda Salvador Dalí i passa just per davant del Casal Cívic Figueres Empordà. El tancament preventiu inclou l'aparcament reservat per als usuaris d'aquest centre, la qual cosa ha suposat una davallada d'assistències, segons ha confirmat la directora Míriam Lladós. «Amb l'Ajuntament vam estudiar diverses alternatives, però no era possible mantenir les places obertes amb una entrada i sortida que hauria estat un cul de sac».

La presidenta de l'Associació de la Gent Gran de Figueres, Maria Rosa Lloveras afirma que «l'Ajuntament s'ha portat molt bé amb tot aquest tema. Ha procurat que l'obra es fes i que la seguretat estés garantida». Tan Lladós com Lloveras esperen «que els treballs s'acabin ben aviat per a poder tornar a la normalitat davant del Casal Cívic». Els treballs de reforç del mur afectat inclouen la instal·lació d'uns tirants de ferro com a eina de contenció.