La Plataforma Canviem Figueres ha fet la presentació pública del seu programa, en una sessió matinal aquest dissabte, 23 de febrer, al Cercle Sport Figuerenc. Els eixos vertebradors del programa són aquests: Persones, Territori i Economia. En l'acte, han parlat Xavier Amiel, Carles Genover i Xon Llauró, sobre l'àmbit de Persones; Joaquim Oliva, Alfons Romero i Adriana Vázquez, sobre Territori, i Pere Cantenys, Josep Montalat i Carme Ribot, en l'apartat d'Economia. El presentador i moderador ha estat Josep Taberner.

La Plataforma Canviem Figueres es troba en aquest moment en fase de primàries, per confeccionar la candidatura que presentarà a les eleccions municipals del proper mes de maig. Els representants del grup han explicat que han rebut més d'una vuitatena de noms. Segons el calendari previst per Canviem Figueres, la llista definitiva podrà estar tancada a finals del proper mes de març.

De moment, en l'acte celebrat aquest dissabte han volgut fer públics els punts principals del seu programa electoral, en què s'inclou fomentar i crear rutes culturals i d'oci dins la ciutat i la comarca; promoure el Pla Local de l'Habitatge amb la recuperació de l'Oficina Local de l'Habitatge; utilitzar l'Urbanisme com a eina per mantenir la capitalitat, recuperar la identitat, fomentar els equipaments culturals i trobar les alternatives als espais desaprofitats, i crear la Regidoria de Comerç.