Les pluges generoses de la passada tardor han aconseguit que el Pantà de Darnius Boadella pugui afrontar aquest 2019 amb plena tranquil·litat amb tot el subministrament garantit, sense que això vulgui dir que s'hagi d'abaixar la guàrdia amb les mesures d'estalvi habituals. Segons les dades de seguiment de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), l'embassament té en aquests moments una reserva de 54,15 Hm³ sobre una capacitat total de 61,10 Hm³, és a dir, que està al 88,63%.

Aquestes dades mostren una situació clarament positiva respecte de la comparativa que es pot fer de la mitjana històrica dels darrers deu anys, que en aquestes dates, segons l'ACA, és de 37,02 Hm³. La situació el febrer de 2018 no era tan afalagadora com la d'enguany, ja que el Pantà només emmagatzemava 23,24 Hm³, és a dir, un 38,03% de la seva capacitat.

Aprofitant aquesta situació de bonança, l'Agència ha divulgat aquesta setmana un vídeo a través del qual mostra les maniobres de desembassament i control que s'hi fan. Segons l'ACA, l'audiovisual permet conèixer "quines són i com es realitzen les maniobres de control periòdic que es duen a terme a les preses de l'Agència Catalana de l'Aigua. En concret veureu com a l'embassament de Darnius Boadella primer s'obren les comportes del sobreeixidor, després el desguàs de mig fons i finalment el desguàs de fons. Totes aquestes maniobres permeten verificar el correcte funcionament dels diferents equips i garantir la seva bona operativitat".

Aquest desembassament de control té un efecte positiu sobre el cabal del riu la Muga fora de l'estació de pluges.