La crida a manifestar-se a la Rambla de Figueres ha rebut la resposta de més d'un miler de persones, que han omplert el passeig amb consignes a favor de l'autodeterminació des de les 11 del matí d'aquest 21 de febrer. En la protesta, han participat activament el periodista Antonio Baños; la representant de la Intersindical CSC Montserrat Franch; Joan Caball en nom d'Unió de Pagesos, i Laia Rispau, del sindicat USTEC.

Antonio Baños s'ha referit, en el seu parlament, a la declaració al Tribunal Suprem de l'exalcalde de Figueres i exconseller de la Generalitat Santi Vila i en pronunciar el nom del polític figuerenc els manifestants han proferit crits i xiulets. "Demostra que no tothom és igual de digne, la dignitat s'ha d demostrar en els moments de dificultat. No com ha fet el senyor Vila", ha declarat Baños.

Alguns dels lemes principals d'aquesta concentració són "És a la teva mà aturar l'economia" i "L'autodeterminacio no és delicte".

A la gentada, se li han unit els pagesos amb els seus tractors.

Els manifestants han aplaudit el pas dels tractors, enmig de l'estrèpit soroll dels clàxons. Segons la Guàrdia Urbana, la protesta ha reunit unes 1.500 persones.

Veure Galeria

Les persones que s'han sumat als actes de protesta convocats pels CDR han fet un recorregut pels carrers de Figueres encapçalant una gran pancarta i alçant la veu per reivindicar la llibertat dels presos polítics.

{C} GMv2|pTipoComp=videos&pIdGaleria=5c6e86a0fab46c6d6d1c543c|GMv2

El so de les gralles ha acompanyat els manifestants.

Els marxants que munten parades d'alimentació a Figueres tots els dijous han decidit, en la seva gran majoria, adherir-se a la vaga general del 21F i la imatge de les places del Gra i Catalunya la donen quatre parades mal comptades.

Veure Galeria

Carreteres

Carreteres

Al llarg de la matinada d'aquest dijous, 21 de febrer, grups de manifestants han anat ocupant les principals vies de comunicació de Catalunya per impedir el trànsit per carretera. Abans de les 6 del matí, una de les carreteres intransitables a causa de la vaga general és l'AP-7, tant en sentit nord com en sentit sud, a l'altura de Vilobí d'Onyar.

El Comitè per la Defensa de la República (CDR) Nord-Oriental ha organtizat una acció conjunta a les 8.30 hores al pavelló de Fontajau de Girona, amb el lema "És a la teva mà aturar l'economia".

A Figueres, la consigna és "L'autodeterminacio no és delicte". A les 11.00 hores hi ha programada una concentració a la Rambla i un taller de cartells. A les 11.30 hores, fan acte de presència al centre neuràlgic de la ciutat els pagesos amb els seus tractors.

També hi ha previstos parlaments, a càrrec del periodista Antonio Baños; la representant de la Intersindical CSC Montserrat Franch; Joan Caball en nom d'Unió de Pagesos, i Laia Rispau, del sindicat USTEC.

Afectació en la circulació en tren

Afectació en la circulació en tren

L'ordre del Departament de Treball estableix que Rodalies de Catalunya, és a dir, trens de rodalia i trens regionals, prestarà el seu servei en un 33% durant tot el dia. Els clients poden consultar aquesta informació a la pàgina web www.rodaliesdecatalunya.cat, web mobi, app's (Rodalies de Catalunya i renfe rodalia), telèfon 900 41 00 41 i compte @rodalies.

Per la seva part, la mobilitat dels viatgers dels trens de Llarga Distància Convencional i Alta Velocitat que circulen a Catalunya s'assegura amb un servei del 78%.

Canvi de plans

Canvi de plans

Algunes de les activitats organitzades per a aquest dijous, 21 de febrer, s'han reprogamat amb motiu de la vaga general. Des de Figueres a Escena informen queel talle del cicle "Artista a la vista" canvia de data: es farà el 28 de febrer.