L'agrupació local de l'Escala d'ERC explica en un comunicat que "fa mesos que treballa per reforçar el seu projecte davant els propers comicis municipals. Un projecte que fa vuit anys que camina per aconseguir dur a la pràctica propostes republicanes i socials al municipi".

El grup republicà planteja una organització de tasques basada en cinc marco àrees que aglutinarien els serveis municipals segons la seva essència. Aquestes macro àrees són les següents, segons ERC.

Serveis a les persones; una àrea que aglutinaria tots els serveis que l'ajuntament posa a disposició dels escalencs i escalenques per garantir el benestar social. Serveis socials, educació, joventut, gent gran, igualtat i feminisme... En aquesta àrea s'introdueix la figura de la participació ciutadana, un concepte que és bàsic per al desenvolupament participatiu de la vida política i al que es dedicarà una regidoria.

Comerç, turisme, cultura i patrimoni; l'àrea que recull totes aquelles accions i projecte que vagin encaminats a "l'Escala portes enfora", als serveis que donem als visitants però dels que també es beneficien totes les persones que viuen a l'Escala. En aquesta àrea és bàsica la coordinació d'entitats i la promoció cultural i patrimonial. L'Escala viu del seu paisatge, sí, però necessita una atenció especial en tots els aspectes culturals, sobretot amb una base de coordinació entre entitats i ajuntament.

Urbanisme, medi ambient i gestió de barris; les ciutats es construeixen des dels barris. Es construeixen des de totes les persones que hi viuen i això només es pot fer si es treballa des de cada racó del municipi amb un responsable concret de cada barri, una connexió directa entre l'ajuntament i el territori.

Gestió interna; aquesta àrea es compondrà de totes les qüestions relatives al funcionament del dia del consistori. Personal, policia local, hisenda i economia.

República; l'última branca del projecte de gestió d'ERC l'Escala. Una branca que ha de nodrir la resta d'àrees perquè totes i cadascuna de les polítiques que es facin des de l'ajuntament siguin polítiques que traslladin els valors republicans al dia a dia. Uns valors de justícia social, respecte i igualtat per a tota la ciutadania. Uns valors que ajudaran a recuperar la confiança dels escalencs i escalenques en la política perquè ajuden a fer polítiques beneficioses per a tothom. Polítiques socials que expliquin que un govern republicà és garantia de la millora de les condicions de vida de tothom, onegi la bandera que onegi.

El projecte d'ERC l'Escala anuncia que aviat començarà a fer públiques accions concretes de cada àrea, que ja s'estan treballant des d'aquestes cinc branques materialitzades en equips de treball.