Les eleccions municipals de Castelló d'Empúries comptaran amb una nova força política. Es tracta de SOM d'Empuriabrava i Castelló, el nou partit polític presentat oficialment la setmana passada i que tindrà Nicola Bruzzese com a cap de llista.

Nicola Bruzzese

La llista d'aquest nou partit destaca per ser transversal i reunir membres de diferent ideologia política. A més del secretari Agustí Ayats i el tresorer Mariano Rizzo, d'entre els membres del comitè executiu destaca Julià Genovés, l'anterior cap de llista del PP; Miquel Martínez, que havia format part de Plataforma; Elena Iglesias, exregidora d'Hisenda amb l'equip de Xavier Sanllehí durant 12 anys; i Antonio Sanjuán. Tot i ser un grup de persones que divergeixen en opinions referents a l'independentisme, tots ells s'han unit perquè tenen un nexe comú: l'amor que senten per Empuriabrava i Castelló d'Empúries. En aquest sentit, ells mateixos es defineixen com a «essencialment municipalistes».

Èmfasi en Empuriabrava

El secretari Agustí Ayats explica que, tot i que el seu projecte engloba tot el municipi, posaran un èmfasi especial en Empuriabrava. «Els anteriors partits no han sabut respondre les necessitats d'Empuriabrava, que ha anat en decadència. Això ho volem revertir». Entenent-la com el major motor econòmic del municipi, expliquen que a aquesta zona hi destinaran el major gruix d'inversions. Com a mínim, es plantegen invertir-hi 1 milió d'euros anualment.

De moment, el partit ha avançat que executaria dos grans projectes que ja estan previstos pel POUM. El primer és el desenvolupament d'una dàrsena amb tots els serveis per al sector del Flamicell. El segon, l'acondicionament del passeig Sant Mori, amb una novetat pel que fa al sistema de finançament.

A partir d'ara, i si el delicat estat de salut del cap de llista ho permet, el partit es planteja fer presentacions oficials a tots els barris.