La Fundació Albert Tomàs i Bassols ha fet pública la convocatòria d'ajuts a entitats per a iniciatives culturals. Les publicacions i les activitats hauran d'estar fetes en llengua catalana. Es considera publicació l'edició de materials en suport paper (llibres, opuscles, revistes) o en suport digital (CD-DVD, o altres). Es consideren activitats socioculturals aquelles que es duen a terme de cara a un públic determinat, de forma puntual al llarg de l'any.

Les sol·licituds es podran enviar en el moment en què els promotors ho desitgin, però el jurat designat per la Fundació només avaluarà les propostes arribades fins el 31 de maig i el 30 de novembre, respectivament.

Les dues modalitats han de tenir relació amb els objectius fundacionals: "L'estudi, la recerca, la conservació, la promoció, la valorització social i la difusió del coneixement del patrimoni artístic, monumental, cultural i natural de l'Empordà".

Les bases es poden consultar a la web de la Fundació. A la mateixa pàgina hi ha els corresponents formularis.

Beca de recerca

Beca de recercaLa Fundació Albert Tomàs i Bassols va crear en el 2018 una beca de recerca, dotada amb 8.000 €, dirigida a la promoció de treballs d'investigació en els àmbits que són competència dels objectius estatuaris de la Fundació.

En aquesta primera edició es va atorgar al treball "Poder polític i mobilitat social a les viles de l'Empordà entre el darrer terç del segle XIV i inicis del segle XVI", presentat per Albert Reixach i Sala, i que actualment es troba en curs de realització.

La convocatòria d'aquesta Beca de Recerca té una periodicitat bianual, per la qual cosa no es tornarà a fer fins el 2020.