16 de febrer de 2019
16.02.2019
Figueres

Deu notícies que repassen l'actualitat municipal de la setmana a l'Alt Empordà

Els pobles de la comarca tenen en marxa projectes i iniciatives de millora

16.02.2019 | 11:28
A l'Escala, han celebrat la inauguració d'un nou parc infantil.

Aquesta és una selecció de deu notícies que repassen l'actualitat municipal de la setmana a l'Alt Empordà

L'ESCALA

Els nens i les nenes de l'Escala han gaudit aquest divendres, 15 de febrer, de l'estrena del nou parc infantil entre l'Escola Esculapi i Ballmanetes. L'acte inaugural s'ha celebrat amb jocs i amb una xocolatada solidària organitzada per les AMPA dels diferents centres educatius de l'Escala. La proposta ha estat possible gràcies als anterios pressupostos participatius.


 

BORRASSÀ

Aquesta setmana han començat les obres  per completar l'asfaltat del camí de Santa Llogaia d'Àlguema. El projecte preveu asfaltar un tram del camí municipal que surt de la carretera que va a Vilafant (GIP-5129) i enllaça Borrassà amb el municipide Santa Llogaia d'Àlguema, travessant per sota el pont del TGV i l'autopista AP7, en ambdós termes. El pressupost de l'obra és de 49.888,18 €. Per finançar-la s'ha rebut una subvenció de la Generalitat de 48.715,81 €.


 

FIGUERES


L'Àrea de Serveis Urbans de l'Ajuntament de Figueres ha finalitzat els treballs de restauració de l'escultura dedicada a Josep Pla, obra del pintor i escultor empordanès Josep Ministral instal.lada l'any 1998 a la plaça del Teatre El Jardí.


 

CASTELLÓ D'EMPÚRIES


El Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà ha posat a disposició dels visitants un nou aguait, l'Aguait de Ponent, a la carretera del càmping Almata. Tot i que encara que no està acabat d'adequar per als visitants amb mobilitat reduïda, de moment ja és accessible.


 

LA JONQUERA


L'alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martinez Juli, es posa a la disposició dels veïns i les veïnes per prendre un cafè mentre s'interessa per conèixer les inquietuds, els dubtes i les preocupacions dels ciutadans del seu municipi. Per això, ha creat l'espai "Un cafè amb l'Alcaldessa", per poder mantenir una conversa sobre qualsevol qüestió d'interès municipal.


 

VILAFANT


L'Ajuntament de Vilafant ha fet públic un comunicat per informar sobre les obres de millora als vestidors de l'àrea de fitness del Centre Esportiu Vilafant-Pavelló Joel González. Les obres s'inicien aquest dilluns, 18 de febrer, i és previst que durin dues setmanes (una setmana el vestidor d'homes i l'altra el de dones). Per aquest motiu, les zones en obres queden inhabilitades aquests dies. La primera setmana, els homes podran fer ús de dos vestidors habilitats a baix, i la setmana següent en faran ús les dones.


 

PORTBOU


L'Ajuntament de Portbou ha fet una crida ciutadana a aquelles persones que tinguin pel·lícules en DVD que ja no miren i que no en sàpiguen què fer. La idea és rebre-les com a donatiu a la Biblioteca de Ca l'Herrero. Aquelles persones interessades poden portar els films a Turisme, de dimecres a diumenge, de les 10 del matí a les 2 del migdia.


 

CABANES


Des de l'Ajuntament de Cabanes informen que els contenidors que hi havia davant el local social, que havien estat col·locats temporalment al cementiri, els veïns i les veïnes ja els poden trobar instal·lats de nou a la zona del local social, concretament al nou estacionament La Fruitareda.


 

PALAU-SAVERDERA


L'Ajuntament ha pavimentat fa pocs dies la plaça Catalunya perquè l'asfalt que hi havia fins ara estava en molt mal estat. Aquesta actuació és una de les propostes que va resultar guanyadora en els Pressupostos Participatius de l'any passat, juntament amb la instal·lació d'una font a la pista poliesportiva, l'enderroc de l'estació transformadora de Can Lluent i la creació d'un itinerari saludable a la part baixa del poble.


 

VILAMALLA


La zona residencial del Pont del Príncep de Vilamalla està en obres aquests dies. L'Ajuntament ha iniciat la cinquena i última fase de remodelació dels carrers d'aquest sector del municipi.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent