Aquestes són algunes de les propostes que ens ofereix l'agenda de l'Alt Empordà per a aquest dissabte, 16 de febrer.

CASTELLÓ D'EMPÚRIES. TALLER EMOCIONS I PINTURA. CONVENT DE SANTA CLARA. 11.00 a 13.00 hores

CASTELLÓ D'EMPÚRIES. TALLER EMOCIONS I PINTURA. CONVENT DE SANTA CLARA. 11.00 a 13.00 hores

En el marc de la campanya de Salut i Família, l'Ajuntament de Castelló d'Empúries ha preparat per a aquest dissabte un taller per a adults, a càrrec de la pintora i escultora Ana Novella, la qual aporta eines per alliberar, experimentar i descobrir-se a un mateix. La proposta convida a gaudir de l'art, a la Capella de Santa Clara, a partir de diferents tècniques pictòriques.

LLANÇÀ. TEATRE "LA GRAN BELLESA". CASA DE CULTURA. 21.00 hores

LLANÇÀ. TEATRE "LA GRAN BELLESA". CASA DE CULTURA. 21.00 hores

La companyia I per què no? presenta l'obra teatral "La gran bellesa" en dues funcions aquest cap de setmana a la Casa de Cultura de Llançà. Aquest dissabte, 16 de febrer, a les 21.00 hores, i diumenge, 17 de febrer, a les 18.00 hores. I per què no? és una companyia de teatre llançanenca que ha adaptat, de la mà de Guillem Mallol, el muntatge de Paolo Sorrentino. L'elenc està format per Eugència Fernández, Maria Solé, Anna Negre, Carles Solé, Guillem Mallol, Paula Martínez, Dani Rebollo, Stephane Delaporte, Juliette Lefebvre i Nil Sánchez, i amb la intervenció de Clara Ribera i Laura Merino.

FIGUERES. TEATRE "MEDUSA. TEATRE MUNICIPAL EL JARDÍ. 21.00 hores

FIGUERES. TEATRE "MEDUSA. TEATRE MUNICIPAL EL JARDÍ. 21.00 hores

"Medusa" és un tràveling vertiginós en el temps i en l'espai que recorre no només l'entranya del ferotge segle XX, sinó també el mapa complet de la vergonya humana. Aquest és el viatge d'un fotògraf que retrata les vergonyes d'una Europa en construcció en un muntatge poètic i colpidor. La Virgueria i Pablo Ley adapten la novel·la homònima de Menéndez Salmón sobre el cineasta, fotògraf i pintor Karl Gustav Friedrich Prohaska, observador privilegiat de les atrocitats comeses al segle passat. L'aproximació a aquest artista planteja dues preguntes: es pot viure sense ideologia? Es pot mirar amb impunitat?

CADAQUÉS. CINEMA "PETRA". TEATRE ART I JOIA. 18.00 hores

CADAQUÉS. CINEMA "PETRA". TEATRE ART I JOIA. 18.00 hores

Petra no sap qui és el seu pare, se li 'ha ocultat al llarg de la seva vida. Després de la mort de la seva mare, s'inicia una recerca que la condueix a Jaume, un cèlebre artista plàstic poderós i despietat. En el seu camí per conèixer la veritat, Petra també entra en contacte amb Lucas, fill de Jaume, i Marisa, esposa de Jaume i mare de Lucas. A partir d'aquest moment, la història d'aquests personatges entra en una espiral de maledicció, secrets familiars i violència que els porta al límit. El destí donarà un gir a la seva lògica cruel, obrint un camí per a l'esperança i la redempció. Director: Jaime Rosales. Actors: Bárbara Lennie, Àlex Brendemühl, Marisa Paredes, Petra Martínez, Carme Plà i Oriol Pla. El film es projecta dins la programació Cicle Gaudí. Circuit Estable de Cinema Català.

FIGUERES. CONCERT A CÀRREC DE TREMENDU. BAR LA CATE. 23.59 hores

FIGUERES. CONCERT A CÀRREC DE TREMENDU. BAR LA CATE. 23.59 hores

Dani Rifa, veu i guitarra de la banda, ve en solitari a presentar-nos a Tremendu. El músic és un mestre del reggae, del rock, de la rumba feta a la vora del foc, de les frases sospirades entre el fum i les mirades dels amics desperdigats. "Faré Bondat" és un àlbum fet de dies de tot que convergeixen en 10 cançons eclèctiques i elèctriques i lletres iròniques i divertides inspirades a l'ombra del Cabrerès i les margeres de la plana de Vic. Un oasi de ganes de ballar amb els peus descalços. Sempre com mai, podem ser uns romàntics, sense por a ser cursis, i cantar a la lluna o a les ferides de l'experiència. Perquè dels problemes en fem poemes.