El camí natural de la Muga que connecta Castelló amb Empuriabrava presenta un aspecte d'abandonament. És habitual veure-hi mobiliari urbà tirat, zones de pícnic fetes malbé, tanques trencades, o plàstics i bosses al mig del camí o flotant a l'aigua, sobretot a l'estiu que és quan hi ha més gent. Avui dia, el bonic i transitat camí es gaudeix, però podria estar en millors condicions.

En el manteniment d'aquesta zona hi intervenen tres entitats: per una banda, el Consorci de les Vies Verdes, que des de l'1 de gener de 2019 es fa càrrec del camí, agafant el relleu del Consell Comarcal. Per altra banda, pel que fa a la llera del riu Muga i el riu en si, és competència de l'ACA, l'Agència Catalana de l'Aigua, que fa neteges periòdiques. En referència amb el darrer episodi de temporals, l'ACA s'ha compromès a fer una actuació d'urgència per netejar la brossa que havia caigut, i arreglar quatre esvorancs. El tercer ens que s'encarrega de fer-hi intervencions és l'Ajuntament de Castelló d'Empúries. Tal com explica l'alcalde Salvi Güell, «hi fem actuacions una vegada a la setmana durant l'hivern, i dos cops a la setmana a l'estiu, a més d'actuacions necessàries quan convé».

Des del grup Plataforma Cívica, fa temps que reclamen més implicació de l'Ajuntament pel que fa a aquesta problemàtica. «Fa tres anys que són al govern, i el camí està en les mateixes condicions. Es mostren passius davant d'una actuació que hauria de ser prioritària», explica el regidor de Plataforma Cívica, Francisco Ortiz, afegint que «caldria normativitzar la neteja, ja que, del 0 al 10, avui jo li posaria un 2 en qüestió de manteniment».

Per la seva banda, l'alcalde Salvi Güell ha explicat que des del consistori ja s'hi fan actuacions, com desbrosses i neteges periòdiques, però que al mes de març es reunirà amb l'ACA per parlar sobre com s'hauria d'intensificar la neteja en aquella zona.