Un total de 35 professionals de l'Institut Olivar Gran de Figueres s'han posat d'acord per signar un manifest en què expressen la seva total disposició a donar suport a la vaga general anunciada per al pròxim 21 de febrer.

El manifest diu textualment:

"Nosaltres, personal docent, PAS ( (subalterns, auxiliars i administratius) i PAE (personal d'atenció educativa) de l’institut Olivar Gran de Figueres, manifestem que els infrascrits ens adherim a la convocatòria de vaga general del 21 de febrer del 2019. Davant la progressiva degradació dels valors democràtics que l'Estat hauria de defensar, fomentar i impulsar, així com dels continuats atacs a l'escola catalana, al seu model d'immersió lingüística, la persecució ideològica que es fa sobre els seus docents, i la manifesta involució de drets i llibertats més fonamentals, entenem que no ens podem mantenir indiferents i impassibles. Per això, amb aquesta adhesió volem expressar que "Sense drets no hi ha llibertats", i és per això que demanem:

  • La derogació completa de la reforma laboral.
  • La demanda d'un salari mínim de 1.200 euros.
  • La recuperació de les lleis socials vetades pel Tribunal Constitucional.
  • La plena igualtat de tracte i oportunitats als centres de treball.
  • Uns serveis públics de qualitat i amb condicions laborals dignes.
  • Revertir totes les retallades, tant laborals com socials i, de manera molt preocupant, dels drets civils més elementals.

I convidem a tots els companys i companyes a què s'afegeixin a aquesta convocatòria de vaga general."

El manifest el signen: Cristina Abadia , Joan Antoja, Helena Bosch, Carles Cano, Anna Casadevall, Annabel Casadevall, Gemma Comas, Joan Carles Cortés, Sabina Dalmau, Anna Duran, Montse Estruch, Raquel Fernández, Ramon Ferrer, Toni Garcia, Montse Giménez, Sara Giró, Albert Homs, Fanny Jacquot, Arcadi Juncosa, Alex Martin, Natalia Maurici, Jordi Palmada, Josep Maria Pons, Alba Ribas, Jordi Rigall, Jordina Roig, Rosa Saló, Oscar Sánchez, Núria Sendrós, Cèlia Sors, Lluís Torrent, Carme Torrents, Sígrid Turrà, Anna Vázquez i Carles Vinyes.

Docents i personal PAS i PAE van portar a terme, el 12 de febrer passat, una concentració de protesta tan bon punt van acabar les classes a l'institut.