Aquest dimecres s'ha fet la presentació pública del Pla de Dinamització Comercial del Nucli Antic de l'Escala, encarregat a l'empresa Q-Global, del Grup Costa Brava Centre, que aposta per una coordinació de mesures del sector públic i privat en la línia de visualitzar el nucli antic com un "gran centre comercial a cel obert".

L'estudi que es va fer durant l'any passat, detecta que la majoria dels clients d'establiments de l'Escala tenen una valoració positiva del municipi i de les millores que s'han fet els darrers anys i que aquells que venen d'altres poblacions, ho fan atrets per l'àmplia oferta de lleure, cultura i restauració. El client tipus és una persona d'entre 36 i 65 anys, amb fills, i una quarta part dels clients del nucli antic són compradors de fora, sobretot dels pobles de l'entorn.

Q-Global ha fet un total de 400 enquestes a clients, tant dins el període estricte de la temporada turística d'estiu, com abans i després de la mateixa. També s'han entrevistat un total de 70 comerciants i s'ha analitzat el funcionament dels comerços a través de compradors ocults.

Entre les propostes que fa el pla de dinamització comercial, destaca la necessitat d'explotar l'acció conjunta i coordinada de tota l'oferta, tant des de l'àmbit públic com privat: "Generar la imatge de centre comercial a cel obert". Això implica accions d'embelliment i unificació de la retolació i del mobiliari urbà, però també la millora dels aparadors, que aquests estiguin oberts encara que l'establiment no ho estigui, la creació d'un distintiu comercial que identifiqui aquest espai, merxandatge comú o un calendari d'accions anuals i conjuntes, coordinades amb l'oferta lúdica i cultural que ja té el municipi.

També es proposa senyalitzar els accessos, augmentar les places d'aparcament de rotació ràpida -seguint la línia dels carrers Enric Serra i Pintor Joan Massanet- o l'embelliment dels espais comercials buits i tancats. Respecte a l'aparcament, el pla remarca que hi ha un nombre important de places a molt poca distància del nucli antic, però aconsella potenciar-ne la difusió.

Els cens comercial que es va fer com a primera fase d'aquest pla, va detallar que al nucli antic hi havia 237 locals comercials oberts i 52 buits i que dos terceres parts estan oberts estiu i hivern. Una de les mancances a resoldre, segons el pla, és que l'associació de botiguers i empresaris turístics té encara un nombre baix d'associats. A més, es recomana incrementar la formació, especialment en idiomes, sobretot en francès.

L'alcalde de l'Escala, Víctor Puga, va valorar molt positivament el treball d'analisi de Q-Global i va destacar "la total predisposició de l'Ajuntament de l'Escala per apostar per la dinamització del comerç, amb l'ajuda d'aquest pla, que es viu, i d'un treball conjunt de tots, perquè aquest ha de ser un exercici compartit des dels sectors públic i privat". Així mateix, va avançar que hi ha la voluntat de contractar un tècnic en comerç i d'establir una convocatòria d'ajudes per tal de millorar els comerços del municipi.

El gerent del grup Costa Brava Centre, Martí Sabrià, destaca el "dinamisme extrem" de l'Escala i la importància "del treball conjunt".

La regidora de Promoció Econòmica, Marta Rodeja, remarca que aquest ha estat un pla treballant a fons durant un any: "Estem al costat del comerç i des de l'Ajuntament assumim els deures que ens posa a tots plegats aquest pla".