El Maram continua sent pioner a generar valor al món de la pesca de l’Escala per arribar a ser un punt de dinamització del port de la Clota. L’última aposta del Centre d’Interpretació del Peix ha sigut la remodelació del seu discurs museogràfic per explicar la feina dels pescadors, els arts de la pesca i la importància d’aquest aliment, que és un dels pilars de la dieta mediterrània. Amb l’actualització dels recursos expositius, el Maram continua fent passes endavant per a la promoció d’aquesta activitat i del mateix producte.

«L’operació, que ha estat subvencionada, ha consistit en la millora i modernització dels espais i la museografia. S’ha incorporat un nou disseny gràfic a tots els panells, fent que la zona d’exposició permanent quedi reduïda i molt més concentrada. A més a més, s’ha definit i adequat una nova zona expositiva que s’ha combinat amb els usos de la sala d’audiovisual que acollirà diverses activitats per fomentar el coneixement del sector pesquer i els seus productes», explica la gestora d’activitats del Maram, Marta Santalla. Tot això, amb la intenció de «millorar la promoció i la generació de valor dels productes pesquers locals per conservar el patrimoni natural marí i dels recursos pesquers de l’Escala».

Els continguts que posen en valor la singularitat del port pesquer escalenc són: el peix blau i tresmall, la història actual del port de la Clota, la pesca responsable, el reciclatge i la gastronomia local marinera. Respecte al peix, el producte estrella, s’especifiquen els tipus de producte i de pesca (teranyina), d’embarcacions i la funció dels pescadors i la llotja. També, els tipus de cuina.

Es preveu que la remodelació del Maram incentivi el consum de peix de llotja i que s’estrenyi la relació entre pescadors i consumidors per tal que aquests els comparteixin coneixements i experiència. El seu objectiu és esdevenir un equipament cultural i turístic local.