Tallers de màgia, nanociència, química, efectes especials, biomedicina o elaboració i decoració d'ous de pasqua, són algunes de les activitats, juntament amb l'espectacle científic de Dani Jiménez, que inclou enguany el programa "Aprenem Jugant" organitzat per l'Ajuntament de Roses. La programació es durà a terme al llarg de diferents caps de setmana entre els mesos de març i abril i conté propostes per a infants i joves des de P3 a 2n d'ESO. Totes les activitats requereixen preinscripció prèvia.

El programa "Aprenem Jugant" s'emmarca dins el Pla Educatiu Municipal impulsat per l'Àrea d'Ensenyament de l'Ajuntament de Roses i parteix de la premissa que el municipi ha d'esdevenir un espai d'aprenentatge permanent, a partir d'activitats pensades per donar resposta a les curiositats d'infants i joves, tant dins com fora de l'horari escolar. Iniciat l'any 2013, el programa arriba enguany a la seva sisena edició, amb un gran èxit de participació i reconeixement.

Cada any, les activitats programades giren entorn a temàtiques de l'interès dels alumnes. L'any passat, per exemple, els temes centrals foren els jocs de taula i el Circ, mentre que la present edició fixarà l'atenció en el món de la ciència i la química. Els primers tallers tindran lloc dissabte 16 de març i seran El laboratori del Mag Merlí, Reacciona... Tenim Química! i Nanociència: Nano... què?, mentre que el conegut científic Dani Jiménez (programa Dinàmiks Super 3), clourà aquest primer cap de setmana d'activitats amb un espectacle familiar per a tots els públics.

Els tallers Efectes Especials (30 de març), Fem Dentifrici, La Ciència i el Cervell... T'enganyen els teus ulls? i Biomedicina divertida (tots el 13 d'abril), completaran el programa destinat al món científic. D'altra banda, el món de la xocolata centrarà les activitats organitzades per al dia 6 d'abril, amb els tallers d'elaboració i decoració d'ous de pasqua.

Tots els tallers estan formulats d'acord a una clara base educativa, i seran dinamitzats per professionals, entitats i empreses especialitzades en cadascuna de les matèries. Les activitats es divideixen en funció de les franges d'edat, atenent les característiques i necessitats de cada grup.

L'objectiu general del programa és promoure i divulgar coneixement, contribuint a que els infants i joves de Roses esdevinguin persones actives, amb criteri, formades i responsables enfront els nous reptes de la societat. L'Aprenem Jugant vol donar resposta a les seves curiositats, a generar més preguntes, a potenciar la vocació per interessar-se i aprendre constantment, més enllà de l'activitat lectiva formal.