13 de febrer de 2019
13.02.2019
L'Empordà
Roses

Alumnes de català de Roses visiten l'Església Evangèlica Baptista

Dins el programa Diversitat i interculturalitat a Roses: cultures, religions i identitats

13.02.2019 | 17:16
La visita a l'Església Evangèlica Baptista

En el marc de les actuacions organitzades per l'Oficina de Català de Roses, dins el programa Diversitat i interculturalitat a Roses: cultures, religions i identitats, avui els alumnes de català i parelles lingüístiques han visitat l'Església Evangèlica Baptista de la població.

El pastor de la comunitat evangèlica, alumne de l'Oficina de Català, i membres de la seva comunitat han estat els encarregats de conduir aquesta visita comentada. Després d'una reflexió inicial destacant com en són, de positives, activitats d'aquest tipus, el pastor ha explicat què és l'església evangèlica baptista a través d'un repàs a la història del cristianisme, passant per la reforma luterana, l'expansió del protestantisme i la concreció del moviment baptista. A continuació, ha resumit les característiques del protestantisme, ha mostrat el funcionament de l'església en l'àmbit local i els assistents han sentit el testimoni de dues persones de la comunitat i han pogut preguntat tot allò que volguessin aclarir. Tancat l'acte, la comunitat ha convidat els participants a un refrigeri.

Davant d'una Roses diversa, activitats com aquesta donen visibilitat a la diversitat cultural i religiosa de la població. A partir de la reflexió del reconeixement de la diversitat i el respecte a les diferències, l'Oficina de Català potencia el valor social i cultural d'aquesta diversitat, cosa que permet als assistents reflexionar al voltant de la llengua catalana, llengua vehicular de la visita, com a llengua d'entesa entre totes les comunitats.

Activitats d'aquest tipus suposen una eina més per gestionar una diversitat cultural que promogui la convivència i la cohesió social a la població.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent