L'alcalde de Portbou, Josep Lluís Salas i Mallol, ha mort aquesta matinada de dissabte, 9 de febrer, als 78 anys. Fa un temps que la seva salut era delicada i que havia delegat les seves funcions a l'Ajuntament al regidor Trino Martínez, actual alcalde accidental.

Josep Lluís Salas (Portbou, 1940) va treballar durant cinquanta anys en una empresa de ferrocarrils. Va entrar en política a mitjan anys noranta, de la mà de l'exalcalde Paco Martínez (CiU). Salas va ser regidor durant dos anys i, el 2007, es va presentar com a cap de llista de la federació nacionalista a les eleccions municipals. També va ser president de la CE Portbou, durant quinze anys.

En les eleccions del 2007, es va quedar a només vint vots de la majoria absoluta i un pacte entre PSC i ERC va deixar-lo a l'oposició. Va guanyar les eleccions, però, el 2011, per una majoria absoluta suficient per poder governar en solitari. Des d'aleshores, havia estat l'alcalde de Portbou, actualment emparat per les sigles del PDeCAT.

Entre les seves prioritats, destaquen la seva voluntat per convertir l'estació de Portbou en un centre logístic, millorar les comunicacions per carretera amb el municipi, difondre l'obra i la figura de Walter Benjamin, lluitar per evitar que es perdessin llocs de treball al poble i promocionar els atractius la costa portbouenca.

La vetlla es fa al tanatori de Llançà a partir d'aquest dissabte al migdia. La missa de comiat és diumenge, 10 de febrer, a les 16.30 hores a l'Església de Santa Maria de Portbou.