Les inscripcions per assistir a la conferència del mestre d'escola César Bona a Figueres s'han desbordat de tal manera que, finalment, els responsables del Centre Cívic Joaquim Xirau, organitzadors de l'acte, han aconseguit ampliar l'aforament posant a disposició del ponent el Teatre Municipal El Jardí.

El mateix dia que es van obrir les inscripcions per a la xerrada, el 28 de gener passat, les sol·licituds van sobrepassar les 150 places que s'oferien, corresponents a la capacitat de la sala d'actes del Centre Cívic Joaquim Xirau. Moltíssimes persones es van quedar fora i van passar a formar part d'una llista d'espera. Davant d'aquest panorama, els organitzadors van decidir traslladar l'acte a La Cate, amb capacitat per a unes 300 persones, però també van ser insuficients, perquè la demanda de públic va tornar a sobrepassar aquest nombre. Més persones en llista d'espera.

Finalment, César Bona parlarà a El Jardí, i des del Centre Cívic Joaquim Xirau han optat per obrir les portes a tothom, sense necessitat d'inscriure's prèviament. L'esperada conferència se celebra aquest dimarts, 12 de febrer, a les 19.30 hores. El títol és "Escoltar per a Educar".

Però qui és César Bona i per què genera tanta expectació?

Nascut a Saragossa fa 47 anys, va ser un dels 50 mestres, l'únic de l'Estat espanyol, en optar al milió de dòlars del Global Teacher Prize, els premis "Nobel" dels professors. El seu truc és aconseguir que tots els seus alumnes se sentin importants.