L’Àrea de Turisme de Roses participa des d’avui i fins al proper diumenge 10 de febrer a la fira Salon des Vacances de Brussel·les, l’esdeveniment del sector turístic més gran de Bèlgica. Roses s’afegeix així a una nova edició d’aquest important aparador, que aplegà un total de 105.000 visitants en la passada edició de 2018, amb l’objectiu de consolidar un mercat emissor de turisme molt important per a la població.

Turisme de Roses assisteix durant els mesos previs a la temporada d’estiu a un important nombre de fires turístiques d’arreu d’Europa. Mostrar els atractius i tot allò que la població pot oferir al visitant, des de les seves platges, patrimoni cultural i natural, gastronomia, esports… fins a l’ampli ventall de serveis i allotjaments que ofereix la població, és l’objectiu d’aquestes accions pensades per donar a conèixer al públic més ampli possible la destinació.

La tria de fires i salons turístics als quals s’acudeix cada any respon a un estudi previ per part dels responsables de l’Àrea de Turisme, d’acord als objectius promocionals marcats i als perfils de visitants que cada certamen reuneix.

En el cas del mercat belga, per al qual Catalunya és una destinació de vacances coneguda i molt apreciada, amb prop de 450.000 visitants anuals (el 18% del turisme belga que rep tot l’Estat espanyol), existeix un gran interès a mantenir aquesta fidelització.

El perfil del turista belga que viatja a Catalunya és el següent: viatja en avió (73%), tot i que les arribades en cotxe són força significatives, especialment durant les vacances d’estiu; l’estada mitjana és de 6-7 dies i l’allotjament preferit és l’hotel (56%), seguit d’altres fórmules de lloguer d’apartaments i cases; la despesa mitjana és de 900 euros per persona, una de les més elevades entre els mercats emissors europeus.

Entre les informacions més sol·licitades pel públic que visita el punt d’informació de Roses, es troben el senderisme i les activitats de natura, la informació sobre platges i cales, les visites culturals i l’allotjament.