Cues en hores punta, obres i canvis de circulació. La mobilitat a Figueres no és senzilla i en els darrers anys l'aglomeració de vehicles ha agreujat el problema. La ciutat continua reclamant l'execució de les rondes de circumval·lació per canviar els accessos a la capital alt-empordanesa.

La ronda sud és un dels punts que més pateix la congestió de vehicles i el trànsit lent al vial és habitual, sobretot en hores punta. El tap s'origina al giratori de l'encreuament amb el carrer Nou sentit centre ciutat i és habitual veure vehicles aturats fins la rotonda de la carretera del Far d'Empordà. La congestió s'estén tant al tram fial del carrer Nou com al carrer Mare de Déu de Montserrat (el vial que connecta l'antiga N-II i la ronda Sud) i tot el sector del Rally Sud queda pràcticament bloquejat.

«Amb els embussos es demostra que la ronda Sud queda petita i està totalment col·lapsada», posa sobre la taula l'alcalde, Jordi Masquef, que insisteix que les rondes s'haurien de construir «en la menor brevetat possible».

La ronda sud és, per a molts, l'alternativa per evitar el pas a nivell de l'avinguda Vilallonga, però en ambdós accessos s'hi registren congestions. A banda de les dificultats a la mobiliat de vehicles privats, el tap es converteix en un veritable problema per a la circulació dels vehicles d'emergència.

Masquef insisteix que l'obertura del talús que connecta amb la C-260 permet descongestionar la Marca de l'Ham, però subratlla la necessitat de desenvolupar el projecte de les rondes per resoldre els problemes circulatoris de la ciutat.

«El projecte de rondes s'ha d'acabar desenvolupant, així com la connexió de la C-31 i l'N-II amb l'estació del TAV», subratlla el batlle. Es tracta del projecte per la construcció d'un accés directe a l'estació de Vilafant des del pont del Príncep, que va quedar encallat. «Figueres té un problema i és que no acabem d'estar prou contents amb la mobilitat», diu l'alcalde.

Les obres s'eternitzen

D'altra banda, el centre de Figueres continua en obres, un punt afegit en la ja complicada circulació. Fa més d'un any que es va reprendre la transformació integral del nucli històric -aturada per la crisi econòmica-, però els treballs no han acabat i encara hi ha pendent el projecte del carrer Ample. Una reurbanització del centre ha eternitzat els problemes de mobilitat i les molèsties als comerciants.