07 de febrer de 2019
07.02.2019
Roses

Un promotor de Roses es querella contra Mindan, Pàramo i Ripoll

Els afectats lamenten l'acusació per la resolució d'unes llicències "sempre resoltes en el marc vigent" i "aprofitant la proximitat d'una nova convocatòria electoral"

07.02.2019 | 09:47
Montse Mindan i Carles Pàramo, en una imatge d'arxiu.

L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i els ex regidors Sílvia Ripoll i Carles Pàramo han sortit al pas d'una querella criminal que ha interposat, contra ells, un promotor immobiliari de Roses. Mitjançant una nota feta pública, aquest dijous, els tres afectats "lamenten la querella criminal interposada pel promotor immobiliari Xavier Sala Caselles, en nom seu i en nom d'Immogestió S.L. per les circumstàncies i resultat de la tramitació administrativa de quatre llicències d'obres, algunes iniciades els 2008 que s'han anat resolent sempre segons el marc urbanístic vigent en cada moment, primer del PGOU de 1993, després en el del POUM del 2010 i, finalment, de nou, en el del PGOU de 1993, a causa de l'anul·lació per part del TSJC del POUM de 2010".

L'alcaldessa i els antics regidors del govern municipal consideren que "si bé s'entén perfectament la via del contenciós administratiu contra qualsevol acord administratiu i en defensa dels drets davant una suposada situació d'injustícia o arbitrarietat no passa el mateix quan es pren la via penal contra els electes, membres del govern municipal. En aquest cas, queda clar que l'objectiu no és altre que el de perjudicar la imatge d'aquestes persones, un acte de revenja irracional aprofitant la proximitat d'unes nova convocatòria electoral".

En el comunicat es considera que el signant de la querella "amb una llarga i exitosa carrera com a promotor immobiliari, és conscient de que tots els actes administratius propis de la tramitació urbanística, siguin en la tramitació de llicències d'obres o derivats de la disciplina urbanística, són actes reglats, és a dir, actes en els que el paper dels polítics electes, membres de la Junta de Govern Local, no és altre que el d'aprovar o denegar les diferents propostes d'acord presentades pels funcionaris, tècnics i jurídics, responsables del serve"i.

Davant aquesta constatació, Mindan, Pàramo i Ripoll afirmen que "ens trobem davant una nova mostra d'un ús impropi, abusiu i desviat, de la via judicial contra els polítics electes sense cap altra finalitat que la de perjudicar la seva imatge. Una actitud contra la qual no hi ha defensa possible. En la seva querella criminal, Xavier Sala Casellas i Immogestió S.L. inclouen, també, com a autors d'un suposat delicte de prevaricació o desviació de poder els diferents funcionaris municipals que intervenen en els processos administratius urbanístics, el Secretari General, Sr. Muñoz, l'arquitecte cap d'urbanisme, Sra. Barceló, l'arquitecta Sra. Noguera, i els juristes, Sra. Abad i Sr. Maluquer".

Finalment, els afectats segueixen "confiant en la justícia" i asseguren saber "que, com en tantes i tantes altres querelles interposades contra les persones que ens veiem implicades en la nostra tasca de representació popular en l'administració pública del país, la justícia, després de les corresponents investigacions, arxivarà la denúncia per manca de fonaments".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent