El ple de l'Ajuntament de Figueres ha aprovat, aquest dijous i de manera definitiva, el projecte de construcció del tercer pavelló poliesportiu de la ciutat al parc dels Olivars, amb un pressupost de 5,8 milions d'euros. Després de salvar diverses modificacions relacionades amb temes de seguretat durant el procés de tramitació de l'expedient, el plenari ha donat llum verd al projecte amb els catorze vots favorables provinents dels set regidors del Govern (cinc del PDeCAT i dos dels ex d'UDC), els tres d'ERC, dos del PP i dos de Ciutadans. El dictamen ha tingut quatre vots en contra per part de la CUP i Compromís d'Esquerres i dues abstencions del PSC.

En el moment de debatre el tema, tant Héctor Amelló (C's) com Maria Àngels Olmedo (PP), han reiterat "la necessitat" d'aquesta instal·lació, però han retret la lentitud amb la qual s'ha tramitat aquest equipament, que va ser un dels temes estrella de les eleccions municipals del 2015. Olmedo ha desitjat que "tant de bo el pròxim projecte sigui una piscina climatitzada". La republicana Agnès Lladó ha reconegut que "5,8 milions d'euros són molts diners, abans hauríem prioritzat el cobriment de les pistes exteriors del Poliesportiu, però el nou pavelló és important com a element de cohesió social i com a deute històric que tenim amb els clubs de la ciutat. També com a eina per a retenir talent esportiu".

En nom del PSC, l'exregidor d'Esports César Barrenechea ha lamentat l'increment de l'equipament: "volíem un pavelló de tres pistes només per a entrenaments i valia 3,4 milions d'euros". L'edil socialista ha repassat els projectes que hi ha previstos executar pròximament que unts sumen 15 milions d'euros i no sé si els tenim". Barrenechea també ha insistit en la necessitat de construir una nova piscina coberta per a donar resposta "als clubs de la ciutat i als 2.100 abonats de la piscina vella, que paguen per tenir un bon servei que no donem".

En representació de la CUP, Toni Garcia ha recordat la reiterada oposició del seu grup a aquesta obra: "Ens hem de plantejar la seva prioritat, ja sabem que és necessari un pavelló, però també ho és la segona biblioteca, la segona llar del transeünt... Serà una construcció faraònica i no sabem si també tindrà la malastrugança que persegueix les obres públiques d'aquesta ciutat".

Òscar Vergés (CExF) ha advertit que si s'aprovava el projecte "serà una decisió irresponsable, perquè afegirem grans càrregues a la despesa corrent de l'Ajuntament sense tenir un pla de manteniment d'equipaments municipals".

L'alcalde Jordi Masquef (PDeCAT) ha defensat la necessitat del projecte després de reconèixer "el retard" de la seva tramitació. "Presentarem aquesta inversió en el pressupost del 2019 i, si ens donen el seu recolzament -ha dit, dirigint-se a tota la corporació- tirarem endavant el pavelló i començarem les obres de manera immediata. Masquef també ha admès que una segona piscina està al cap de l'actual govern "però no estirarem més el braç que la màniga per tenir-la". L'Alcalde ha demanat ajut a la resta de grups per "trobar operadors privats" que puguin fer possible en el futur la construcció de la segona piscina.

Masquef també ha insistit en el fet que la definició final del pavelló amb tres pistes de competició "ha sorgit de les peticions i propostes fetes pels clubs de la ciutat". La sessió ha estat seguida per directius i presidents de diferents entitats, com el CB Escolàpies, el CB Adepaf o el Club Hoquei Figueres.

Durant el debat, els diferents grups municiapsl han insistit en el fet que Figueres és la ciutat amb menys equipaments esportius coberts per nombre d'habitants de la demarcació. El tercer pavelló és, a més, un dels projectes emblemàtics que la ciutat va oferir per a poder ser la capital catalana del bàsquet del 2020.