07 de febrer de 2019
07.02.2019

Els ecologistes de Cadaqués reclamen per burofax als promotors de Sa Guarda que no comencin les obres

Han enviat un escrit al dissenyador Custo, promotor de l'hotel de luxe alertant de possibles "responsabilitats" si incompleixen la moratòria

07.02.2019 | 17:27
La zona on s'han iniciat els treballs

L'associació Amics de la Natura de Cadaqués (Alt Empordà) ha enviat tres burofax als promotors i responsables de l'obra de Sa Guarda reclamant que no comencin les obres i que no hi enviïn les màquines excavadores. Els ecologistes s'han dirigit expressament al dissenyador Custo Dalmau, "com a màxim responsable de la promoció" i promotor de l'hotel de luxe que s'hi projecta, alertant de possibles "responsabilitats civils i penals" si s'incompleix la moratòria aprovada per la Generalitat. Els opositors insisteixen que el projecte està afectat per la suspensió de llicències, tot i que des de l'Ajuntament han dit que tenen permís des del 2013 per urbanitzar els terrenys. "Se'ls hi demana que s'abstinguin d'iniciar qualsevol moviment de terres, tala d'arbrat i destrucció de parets de pedra seca protegides per la UNESCO", insisteixen en un comunicat.

El polèmic projecte preveu la construcció de 104 habitatges i un hotel de luxe en uns terrenys de 14.000 metres quadrats, 4.000 dels quals seran per a l'establiment hoteler. Els promotors, agrupats en una Junta de Compensació, tenen permís per urbanitzar l'espai des del 2013 però, fins ara, només havien obert alguns camins. El crit d'alerta va saltar fa uns dies quan van començar els treballs de senyalització de vials, de topografia i de desbrossament.

La Plataforma SOS Costa Brava, a la qual s'ha adherit l'entitat, van anunciar dilluns que han demanat a l'Ajuntament que revisi la llicència concedida i a Urbanisme, que faci el mateix amb el Pla Parcial que preveu la urbanització per aconseguir aturar-ho d'ofici. Els ecologistes asseguren que el permís és nul de ple dret perquè incompleix, entre d'altres, la Llei d'Urbanisme, que no permet construir en pendents superiors al 20%. Tampoc veuen coherent que la moratòria de la Generalitat inclogui el sector i, en canvi, se'ls permeti urbanitzar.

Davant d'imminent inici de les obres, els Amics de la Natura han enviat tres burofax d'urgència. Dos als arquitectes que intervindran a la direcció d'obres i a l'empresa que ha d'executar els treballs.

El tercer l'han fet arribar al "president de la Junta de Compensació, el Sr. Custo Dalmau, com a màxim responsable de la promoció que es vol fer". A l'escrit, alertes de possibles "responsabilitats civils i penals per forçar l'incompliment de la moratòria urbanística". "A l'acord de la Generalitat queda ben clar que s'inclou aquesta urbanització com a sector de més de 50% de la seva superfície amb pendents superiors al 20%, tant si tenen el planejament aprovat –com és aquest cas- com si està en tràmit", insisteixen.

Per tot plegat, els demanen que "s'abstinguin d'iniciar qualsevol moviment de terres, tala d'arbrat i destrucció de parets de pedra seca protegides per la UNESCO i es respecti la totalitat del sector".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent